Meny ASF

Soling cup vår

Kategori: Soling av den 4. May 2006 0 Comments

Super start på Vår cupen for Soling

 

Som vanlig en god start i Soling gruppa. Hele 7 båter hadde fått polert båten og kom seg ut til årets første runde i Vår cupen. Regattaene inneholdt alt hva en regatta kan by på. bølger, vind, vind dreininger, diskvalifikasjoner og krasj.

 

7 båter stilte til start ute ved Mellombåene. Bane gikk opp til Makrellbåen og ble en tilsynelatende grei pølsebane. Det kom store vind dreininger og de fleste greide seg med to eller tre slag opp til kryssmerket. Derimot ble det god fart på sløren tilbake. NOR 135 med for anledningen Preben til rors og Rolf og Finn som læregutter gjorde en forrykende 1. regatta og la hele feltet godt bak seg og passerte målstreken først. Det viste seg at de hadde passert lense merket på gal side og ble disket. Det ble tett i resten av feltet. Utrolig bra å se at NOR 87 med Jarle til rors er kjapt ute i starten og tidlig oppe på første kryss merke, men trenger å få litt trening i å beholde til gode plasseringene helt til mål linjen.

2. regattaen var igjen NOR 87 flott ute, men mistet plassen opp mot kryss merket. Etter en episode på startlinja mellom NOR 142 med Lars Ingeberg , Frode Kirkedam og Tor Dahl og NOR 135 gikk starten og alle kom seg av gårde. Det var grov sjø og vinden hadde stilnet litt. Helt klart at dette var første turen på sjøen for båtene. Flere slet med handling i spinnaker settingene og litt trim under veis. Dog var de fleste godt fornøyd med vinterens innsats og så lyst på sesongen som kommer. Verd å nevne er at 2. regattaen ble vunnet av NOR 122 med Egil Rose til rors og Ulf og Are som mannskap. Gratulerer med en forrykende start. Her får dere noe å følge opp! Konklusjonen må bli at årets sesong er helt åpne når det gjelder resultater. Mange aspirerer til topp plasseringene. LYKKE TIL ALLE MANN MED SESONGEN. Og som seg hør og bør ble åpnings seilasen avsluttet med pølser på grillen og drikke i begeret……

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.