Meny ASF

EM for E-jolle igang i Denia, Spania

Kategori: Internasjonalt av den 12. august 2009 0 Comments
Lagbilde_EMss

15 norske seilere, deriblant Jon Aksel Mortensen, er samlet i Denia, ca 13 mil nord for Alicante på øst-kysten av Spania. De har med seg Siren Sundby og Christoffer Gundersen som trenere.

Alle bor flott til på et hotell helt nede på stranden. Her er ca 35 grader i solen og 25 grader i havet.

Vi ankom onsdag ettermiddag. Torsdag ble brukt til å pakke ut alle båtene av traileren til Magne fra Grimstad. Rimelig hett – så en liten seiltur på havet etterpå gjorde godt. Treningen begynte på fredag.

Lørdag var det mer trening og innmåling av båter og utstyr og alt gikk rimelig greit. Søndag var det også en liten trening før åpningen kl 1900. Her er 10 land representert med 75 gutter og 47 jenter. Masse flinke seilere – også flere fra VM er her – blant annet den danske verdensmesteren i jenteklassen.

Mandag startet seilasene. Det er briefing på seilsenteret kl 1115 og seilerne går på vannet ca 1200. Første start er planlagt kl 1300. På mandag kom de ikke igang før mye senere og guttene fikk kun en seilas. Jon Aksel startet med en flott 3.plass. Jentene fikk annulert sin seilas.

Tirsdag ble det 3 seilaser i mye vind og store bølger. Det ble masse flotte norske plasseringer i begge klasser idag. Etter totalt 4 seilaser ligger Kristian Hammarstrøm på en imponerende 2.plass blant guttene mens Jon Aksel er på 6.plass sammenlagt. Hos jentene har vi 3 blant de 10 beste etter sammenlagt 3 seilaser med Randi Forså på 3., Anette Kleppestø på 6. og Ina Kullmann Berentsen på 9.plass.

I dag onsdag ble det kun 1 seilas for jentene hvor de ble tatt i mål ved kryssmerket på ytterloop. Guttene kom aldri i gang. Ustabil og lite vind gjorde dette til en lang dag med bølger og lite action.

Jon_Aksel_Mortensen_nr_3s
For de som er interessert – følg med på http://www.cndenia.es

Skriv en kommentar