Sterk seiling av Arendalsseilerne : ASF
Meny ASF

Sterk seiling av Arendalsseilerne

Kategori: Jolle & Brett, Tur & hav av den 1. September 2015

Arendalsseilerne bet godt ifra seg i helga, der det foregikk mange forskjellige mesterskap i ulike båtklasser. Jon Aksel Mortensen tok en fin fjerdeplass i European sailing league i Stockholm, mens Petter Mørland Pedersen var med og vant NM i H-båt som foregikk i Sandefjord. Det var også flere seilere fra Arendals seilforening som gjorde en god  figur under sørlandsmesterskapet som gikk av stabelen i Risør.

Jon Aksel Mortensen og Oyster racing team

Jon Aksel Mortensen som seiler sammen med Martin Frigstad Pedersen og Magnus Andersen i det nystartede Oyster racing team fulgte opp den fine andreplassen de hadde tidligere i sommer i Marstrand i European sailing league, og ligger nå på femteplass sammenlagt til tross for at de ikke var med på den første runden som foregikk i Alicante i vår. Trioen satser nå på å være med på den siste finalerunden som foregår på Gardasjøen i høst, og de har potensiale til å seile seg langt opp på seierspallen selv om de ikke har mulighet til å stryke like mange seilaser som konkurrentene. Klikk her for full resultatliste: http://www.europeansailingleague.com/

Petter Mørland Pedersen, Pål Tønneson og Jachim Nærø

En annen Arendalsseiler som gjør det meget skarpt for tida er Petter Mørland Pedersen. I helga gikk han og mannskapet likegodt hen og vant NM i H-båt som foregikk i Sandefjord. Petter seilte ammen med Pål Tønneson, og Joachim Nærø som kommer fra Flosta seilforening, og resultatlistene viser at det var en overlegen seier til Arendalsguttene. Klikk her for full resultatliste: http://sailwave.com/results/NM_H-bat_og_Finnjolle_2015.htm

Petter kom for øvrig rett til nm fra verdensmesterskapet i 5.5, som foregikk i Nynäshamn i Sverige, der laget hans til slutt endte på en meget sterk tredjeplass. Vm i 5.5 ble for øvrig vunnet av Kristian Nergaard fra KNS som med dette nå er tidenes mestvinnende seiler i Norge med 23 medaljer i VM og EM. Klikk her for full resultatliste: http://www.5point5.world/assets/files/2015WC_Sweden/5.5m_world_2015_Final.pdf

Petter og Jon Aksel kommer ellers til å danne ryggraden i laget fra ASF som skal forsøke å kvalifisere seg til den nystartede seilsportligaen som er i oppstartsfasen.

Blide seilere under sørlandsmesterskapet

I helga har det også vært seilt sørlandsmesterskap for joller i Risør, der Arendalsseilerne gjorde en fin figur. Kristian Vale tok en førsteplass i RS Feva og Kornelia Juul Nyland fikk en andreplass i Europajolle. Optimist A klassen ble vunnet av Markus Vale, mens Aase Unger Weierholt kom på tredjeplass. Laila Cecilie Vevstad vant sørlandscupen i Europajolle sammenlagt.

Jolleseilerne rapporterte ellers om meget flotte forhold der alle seilerne overnattet på seilerhytta i Risør. For de fleste av seilerne så var dette en fin avslutning på på en lang og innholdsrik sesong. Ellers så var det gledelig at de fleste seilforeningene på sørlandet var representert, og det ser nå ut til at seilinteressen holder på å ta seg opp igjen også i Vest-Agder etter noen år med lav deltakelse.

Klikk her for full resultatliste i sørlandsmesterskapet:

http://dokumenter.asf.no/resultater/Jolle/2015/2015_SC4_Risor.htm

Klikk her for full resultatliste i sørlandscupen:

http://dokumenter.asf.no/resultater/Jolle/2015/2015_Sorlandscup_ranking.htm

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.