Meny ASF

Nybegynnerkurs jolleseiling 2016

Kategori: Jolle & Brett, Kurs av den 3. april 2016

P1000641_utsnitt

Arendals Seilforening har igjen gleden av å invitere til seilkurs for nybegynnere i Optimistjolle og RS Feva. Kurset starter opp i Arendal Gjestehavn (Skipperkroa, Rådhusgaten 18) torsdag 28. april kl 18.00 med bla. utdeling av lærebok om seiling. Uka før, torsdag 21. mai, vil det bli avholdt informasjonsmøte i Skipperkroa om foreningens kurs og aktiviteter i 2016. Så møt opp her dersom du ønsker å høre mer eller snakke med oss!

Lørdag 30. april er det lagt opp til bassengtrening på Stinta fra kl 16.00 – 18.00 for å bli kjent med båten. Torsdag 5. april er Kristi Himmelfartsdag, så første trening på sjøen vil være på Seilerhytta torsdag 12. mai fra kl 17.30 – 20.00. Deretter hver torsdag frem til skoleslutt og på høsten fra og med torsdag 18. august og frem til høstferien. Det blir arrangert fellestransport fra Rådhusbrygga kl 17.20 med retur kl 20.15 for de som trenger transport til og fra Seilerhytta. Foreldre oppfordres til å bli med på treningene, men dette er ikke noe krav. Kursavgiften på 1500 (1.200 for medlemmer) inkluderer lærebok om seiling og lån av seiljolle, samt medlemskap i Arendals Seilforening.

Optimistjollen er velegnet for å lære grunnleggende seilferdigheter for barn 8-13 år, og er en fin båt for å videreutvikle seg i som seiler frem til 14/15 års alderen.

RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Kurset er tilpasset seilere med litt eller ingen seilerfaring.

Alle seilere må ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift for treningene ute på Seilerhytta. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for optimistjolle og 10 år for RS Feva. Trenerne i Arendals Seilforening har lang erfaring som seilere og har trenerutdanning fra Norges Seilforbund.

På kurset vil det bli lagt særlig vekt på følgende:

  • Lære å bli trygg i båten
  • Lære grunnleggende ord og uttrykk
  • Lære grunnleggende ferdigheter
  • Lære å rigge båt og utstyr
  • Fokus på at seiling er gøy
  • Bli kjent med de andre seilerne

Nybegynnerkursene er til tider svært populære, og det gjelder å være raskt ute for være sikker på å få plass. Førstemann til mølla gjelder. Vi er nødt til å ha minst 4 deltagere på nybegynnerkursene for å kunne starte opp et kurs. For de som tok nybegynnerkurs i jolle i fjor vil treningen i år være på tirsdager i en egen rekruttgruppe som en fortsettelse av nybegynnerkurset.

For påmelding: https://www.deltager.no/nybegynnerkurs_jolleseiling_2016

Ta kontakt med Johan Nyland på telefon: 414 44 049 eller på epost:johan.nyland(a) live.no hvis du har problemer med påmeldingen eller noe du lurer på.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.