Kurs : ASF
Meny ASF

Kurs

Arendals Seilforening arrangerer en rekke kurs og aktiviteter for seilere i alle aldre og på ulike ferdighetsnivå (Trykk på uthevet link for mer info/påmelding).

Nybegynnerkurs jolle 
Tradisjonelt nybegynnerkurs for barn og unge med trening fra begynnelsen av mai og frem til skoleferien, med oppstart igjen rett etter sommerferien og seiling til litt ut i september. Nybegynnerkursene i jolleseiling arrangeres med Seilerhytta på Brattholmen som base. Kurset arrangeres tirsdager fra kl 17.30 – 20.00. Det blir arrangert transport fra Gjestehavna/rådhusbrygga og ut til Seilerhytta hver dag det er trening for de som trenger båtskyss. Trykk på linken for nærmere informasjon om oppstart og påmelding.

Pinseleir 
Siden 2004 har Arendals Seilforening arrangert 3 dagers kurs/treningssamling pinsehelgen for jolle- og brettseilere på alle nivå. Også her har vi nybegynnerklasser. Pinseleiren er et fint tilbud for de som nettopp har startet på nybegynnerkurs, men kan også være en alternativ måte å lære og seile for de som ikke har anledning til å delta på nybegynnerkurset.

Sommerkurs jolleseiling / brettseiling 
Hver uke gjennom hele juli arrangerer seilforeningen dagskurs / 2 dagers kurs for jolle og brett. Kurset er tilbud til barn og unge som har lyst til å prøve å seile for første gang, eller som har seilt litt før og ønsker å prøve igjen. Sommerkurset kan være en fin anledning til å prøve seiling før en ev. bestemmer seg for å begynne på et nybegynnerkurs ved en senere anledning. For sommerkursene stilles det ingen spesifikke krav hverken til ferdighetsnivå eller medlemskap, ut over det at deltageren må være svømmedyktig . Så ta med deg en venn og bli med.

Sommerseilskole 
I uke 26, 31 og 32 arrangerer seilforeningen ukeskurs fra kl 08:30 til 16:30. Som for sommerkursene stilles det ikke krav om tidligere seilerfaring eller medlemskap, kun krav om at deltakeren skal være svømmedyktig. På sommerseilskolen blir det også masse tid til bading. Blir det for lite eller for mye vind blir det mulighet for å prøve seg på SUP (Stand Up Padling) eller dra på tur med treneren i Rib.

Skreddersøm/kurs for grupper 
Vi kan i sommersesongen (forsommer og i skoleferien) også tilby dags- eller kveldskurs for hele familien, to familier sammen eller for en vennegjeng, skoleklasse, bedrift eller forening. Ta kontakt, så skal vi se hva vi kan få til!

Kjølbåt 
For kurs og aktiviteter i kjølbåt vises det til sidene for BB11, Maritim Mestring og Tur & Hav.

Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for Optimistjolle, 10 år for brett og 12 år for RS Feva. Men vi har også A-joller, som er en fin tomannsjolle for de litt yngre seilerne som ønsker og seile sammen to og to. Seileren bør ha en voksen med seg på trening, og i tillegg ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift. Det kan også være lurt å ha med regnjakke eller vindjakke, da det luner godt i vinden på litt kjølige og/eller regntunge dager. Lån av optimistjolle/seilbrett og medlemskap i seilforeningen er inkludert i deltakeravgiften. På nybegynnerkurset vil deltakerne også få utdelt en egen seilbok, som kan være til nytte både for små og store. Det vil bli avholdt informasjonsmøte i løpet av april for alle som ønsker mer informasjon om seilaktiviteter for barn og unge. Nybegynnerkurset i optimist starter med basisopplæring innendørs i basseng.

For mer informasjon om:

  • ulike jolletyper og hva som trengs for å bli med og seile, se “Lære å seile
  • kontaktpersoner og inndeling i undergrupper, se “Om Jollegruppa“.

Vår kursfolder for 2018 finner du her: http://dokumenter.asf.no/jolle/ASF_kursfolder_2018.pdf