Meny ASF

Brett Viderekommende

Brett_2009_IMG_0325

Arendals Seilforening har i dag mange, både juniorer og seniorer, på vannet hver uke på Rævesandsfjorden eller i Hovekilen. Flest er å se, når det blåser som mest.

Men foreningen arrangerer også faste treninger for brettseilerne. Brett Viderekommende (VK) er for brettseilere over 11 år som har gjennomført nybegynnerkurset og seilt i ett eller flere år. Alle deltakere må være svømmedyktige, trygge i vann og i alminnelig god fysisk form. Det vurderes om den organiserte treningen for brettseilerne skal flyttes inn til Hove, men inntil videre foregår treningen samtidig med jolletreningene/-regatta på Seilerhytta. Treningene starter kl 17.30 med rigging av seilbrettene, briefing før en går på vannet rundt kl 18.00.  Det vil være avgang fra Rådhusbrygga (utenfor Grid) kl 17.20 for de som trenger skyss ut til Seilerhytta. Seilingen avsluttes slik at seileren er tilbake i byen rundt kl 20.00.

Arendals Seilforening er en idrettsklubb og vi ønsker å tilby et opplegg på alle nivå som styrker brettseiling som idrettsgren, og deltakelse i regattaseiling vil alltid være en viktig faktor å strekke seg etter. På veien dit må vi utvikle trygge seilere som leker og har det moro på vannet. Vi har derfor et stort fokus på friseiling, brettkontroll osv. på treningene. Mange kvier seg for å delta i regattaer, fordi de forestiller seg at det er skummelt og forbundet med krav til prestasjoner mv.  ASF oppfordrer brettseilerne til å delta sammen med jollene på klubbregatta på torsdager som et lavterskelarrangement.  Formålet er at seilerne skal oppdage hvor utrolig moro det er å delta i regatta, der det fokuseres på trygge rammer, lek, samhold og vennskap, i tillegg til selve seilingen. Dersom det er interesse for det vil det være naturlig at det igjen vokser frem en regattagruppe innen brett i Arendals Seilforening.

For juniorseilere uten mange års erfaring, vil det forsatt være behov for at foreldre eller andre foresatte bistår  (jf. Brett Nybegynner) under treningen og ved eventuell regattaseiling.  For kontaktinformasjon, se “Om Juniorgruppa“.