Meny ASF

Om ASF

DSCN0081

Arendals Seilforening ble stiftet 12. desember 1878 etter initiativ fra Chr. Stephansen og har siden den gang vært i kontinuerlig drift. Foreningen har tilholdssted på Lille Brattholmen på Rævesandsfjorden. Der har vi holdt til siden den store åpningen på St. Hans 1938. Seilerhytta har siden den gang hatt store utbedringer, noe som gjør den til en populær gjestehavn. Med foreningens medlemmer som vertskap fra St. Hans til August er det her et yrende liv sommeren igjennom.

ASF har gjennom over hundre år vært en aktiv forening.  Den første Landsregattaen ble arrangert i 1886, ett år før foreningen ble stiftet. Men det store seilereventyret i Arendals historie må sies å være Landsregattaen i 1948 med Kongelig deltakelse. Siden den gang har det skjedd mange store begivenheter i Arendal; flere Norgesmesterskap, Nordiskmesterskap, Europamesterskap og Verdensmesterskap for ulike klasser.

NOV Race Week har de senere tiår blitt en tradisjon. Regattaen arrangeres parallelt med jazz og bluesfestivalen Canal Street hvert år i uke 30.