Meny ASF

Turseiling Senior

Mai 2024 starter Arendals Seilforening opp med et nytt tilbud for Seniorer i Arendal. Tilbudet vil foregå på dagtid og er ment å være et tilbud til alle som kan tenke seg en tur på sjøen på dagtid i sommerhalvåret. Det er ikke nødvendig med seilerfaring eller medlemskap i Arendals Seilforening.

Seilforeningen disponerer seks seilbåter av typen Albin Express. Disse båtene er 25,5 fot store og rommer greit 5 personer. Båtene er stødige og svært velegnede for så vel nybegynnere som mer erfarne seilere. Skulle det bli uventet ruskevær, så er det mulig å trekke inn i båten for å holde seg tørr og varm.

 

Hva koster det?

Har du lyst til å prøve dette en sommer, så kan du bli med helt gratis på alle våre aktiviteter. Skulle du trives og dette viser seg å være noe for deg, så er et medlemskap i Seilforeningen velkomment, men ikke påkrevd.

 

Hvem kan bli med?

Dette er et tilbud til absolutt alle seniorer som har lyst til en tur på sjøen med hyggelige folk. Ombord i båtene vil det alltid være en skipper med god erfaring, har du ingen seilerfaring, eller for den sakens skyld ikke erfaring med sjølivet, ja da er du ekstra velkommen hos oss, vi vil så gjerne få vise frem skjærgården vår og dele gode opplevelser med deg. 


Når foregår seilingen?

 • Seilingen foregår på dagtid fra kl. 1000 – 1400
 • Seilingen vil foregå på onsdager (dette kan bli vurdert flyttet til en annen dag)
 • Seilingen foregår ukentlig fra først i mai til sist i september.

 

Hvor møtes vi?

 • Alle båtene til seilforeningen ligger på en flytebrygge i Kittelsbukt i Arendal. Dette er her vi starter og avslutter dagens aktivitet.


Hvor seiler vi?

 • All seiling vil primært foregå i Arendals nære skjærgård, tilpasset forholdene den dagen vi seiler.
 • Seilerhytta vil alltid være et naturlig turmål for senior gruppa, og dagens primære mål. Her er det lett å komme i land, gode toalett forhold, et bra kjøkken og en trivelig stue om været skulle være litt surt.


Hvordan blir en dag på tur?

 • kl. 10  samles vi på brygga i Kittelsbukt og fordeler oss i båtene.
 • kl 1130 ankommer vi seilerhytta for felles kaffe og hygge. Her er det også en stor god grill, og ingen blir nektet å servere litt kake om de har litt til overs.
 • På Seilerhytta er det store og gode brygger, og det er lett å ta seg frem om ganglaget skulle være noe begrenset. 
 • Vi har også en flott badstue og gode bademuligheter.
 • 1300 setter vi kursen for Arendal 
 • 1400 ankommer vi brygga i Kittelsbukt 


Hva trenger jeg av utstyr?

 • Helt vanlig varmt tøy er mer enn godt nok til denne aktiviteten, men skulle været tilsi det så anbefales det naturligvis å ta med regntøy. Har du ikke egen vest, så har vi vester til alle ombord i båtene.


Kan jeg stille med egen båt?

 • Denne aktiviteten er primært for de som har lyst til å seile med foreningens båter. Da stiller vi alle på like premisser, og vi velger å tro at dette styrker fellesskapsfølelsen og en opplevelse av likeverd ombord. Ombord i en Express er vi alle «medeiere».

 

Høres dette ut som noe for deg?

 • Er du en erfaren seiler og kan bidra noe som skipper, så ta kontakt.
 • Har du aldri vært i båt, men synes dette høres kjekt ut? Du er hjertelig velkommen.


Lyst til å bidra?
Lyst til å bli med å seile?

Kontakt oss på maritimmestring@asf.no

 

Det finnes også mange andre muligheter for seiling i Arendals Seilforening. Les mer om de nedenfor

Maritim Mestring gruppa
Maritim Mestring er den undergruppa som arrangerer kurset du kan lese om på denne siden. Maritim Mestring driver mest med turseiling og opplæring for barn, ungdom og voksne. Foruten seilkursene du kan lese om her, så driver vi med seiling for skoleklasser og ungdom mm. Dersom du har lyst til å fortsette med ren turseilng, så kan du bli med denne gruppa på Mix seiling (damer og herrer) på mandager, eller ren dameseiling på tirsdager gjennom hele sommeren. Oppstart første mandag og tirsdag i juni. Les mer her

BB11 gruppa
Utover at det er mulig å fortsette seilingen med Expressene som vi bruker på kurs, så har også foreningen et flott miljø for BB11 (20 fots mahogni seilbåt), her er det mulig å bli med som mannskap, eller man kan låne klubbens BB11 og prøve på egenhånd. Seilingen med BB11 foregår fast på torsdager hele sommersesongen, og seilingen foregår på byfjorden. Du trenger ikke å ha regattaerfaring for å bli med. Les mer her

Tur og Hav gruppa
Tur og Hav gruppa er den eldste delen av vår forening og selve opphavet til vår drift. Tur og Hav gruppa seiler faste regattaer med utgangspunkt fra Seilerhytte hele vår og høstsesongen, med en liten pause i fellesferien. Seilingen foregår på onsdager og man er alltid velkommen til å prøve seg som mannskap i en av båtene som alt seiler, eller man kan låne en av Expressene som brukes til kurs og prøve seg på egenhånd. Du trenger ikke å ha regattaerfaring for å bli med. Les mer her

Jolle & Brett gruppa
Jolle & Brett gruppa har sin aktivitet på Seilerhytta og Hovekilen, litt avhengig av aktivitetsform og årstid. Miljøet retter seg spesielt mot barn og ungdom som har lyst til å lære å seile. Første trinn er gjerne at man starter med en liten Optimis Jolle, før man i ungdomsårene går over til klasser som Europajolle, Laser og RS Feva. Som alle er små enmannsjoller. Noen ungdommer velger brettseiling, men de fleste aktive barn og ungdommer i ASF finner du i jolle. Les mer her

Brett
I tillegg til jollemiljøet, så har vi et aktivt brettmiljø i foreningen som er noe løsere organisert. Brettmiljøet bestå stort sett av voksne seilere som er å finne der det blåser mest og best rundt Arendal. Hove og Hasla er ofte populære steder å samles. Les mer her