fbpx
Meny ASF

Kurs

Arendals Seilforening arrangerer en rekke kurs og aktiviteter for seilere i alle aldre og på ulike ferdighetsnivå (Trykk på uthevet link for mer info/påmelding).

Informasjonsmøte tirsdag 30. april kl 18.00
Arendal seilforening inviterer til informasjonsmøte for foreldre og foresatte til barn og unge som ønsker å starte med seiling eller allerede er i gang.  Her får du info om foreningens aktivitets-og opplæringstilbud for 2019, om hva du trenger for å være med og seile og andre ting som du ev. lurer på. Møtet avholdes i kantina på Havnegården (over Bunnpris), Kystveien 14.

Nybegynnerkurs jolle
Tradisjonelt nybegynnerkurs for barn og unge med trening fra begynnelsen av mai og frem til skoleferien, med oppstart igjen rett etter sommerferien og seiling til litt ut i september. Nybegynnerkursene i jolleseiling skjer i trygge omgivelser ved Strandhuset (Hoveodden 80) i Hovekilen på Tromøy. Kurset arrangeres tirsdager fra kl 17.30 – 20.00. Det blir arrangert transport fra Rådhusbrygga / Kolbjørnsvik / Sandvika / Revesand og ut til Hovekilen hver dag det er trening for de som trenger båtskyss. Trykk på linken / overskriften for nærmere informasjon om oppstart og påmelding.

Pinseleir (ikke arrangert i  2019)
Siden 2004 har Arendals Seilforening arrangert 3 dagers kurs/treningssamling pinsehelgen for jolle- og brettseilere på alle nivå. Også her har vi nybegynnerklasser. Pinseleiren er et fint tilbud for de som nettopp har startet på nybegynnerkurs, men kan også være en alternativ måte å lære og seile for de som ikke har anledning til å delta på nybegynnerkurset.

To-dagers sommerkurs i jolleseiling
Hver uke i fellesferien arrangerer seilforeningen 2 dagers kurs for jolle og brett (se under). Jollekurset er tilbud til barn og unge som har lyst til å prøve å seile for første gang, eller som har seilt litt før og ønsker å prøve igjen. Sommerkurset kan være en fin anledning til å prøve seiling før en ev. bestemmer seg for å begynne på et nybegynnerkurs ved en senere anledning. For sommerkursene stilles det ingen spesifikke krav hverken til ferdighetsnivå eller medlemskap, ut over det at deltageren må være svømmedyktig . Så ta med deg en venn og bli med.

To-dagers sommerkurs i brettseiling – en aktivitet for hele familien
Hver uke i fellesferien arrangerer seilforeningen 2 dagers kurs for brett og jolle (se over). Brettkursene er for svømmedyktige nybegynnere og viderekommende seilere over 10 år. Kurset egner seg også for voksne seilere. Opplæringen skjer i trygge omgivelser ved Strandhuset, (Hovedodden 80) i Hovekilen på Tromøya. Seilforeningen disponerer tipp topp moderne utstyr, både seilbrett og padlebrett (SUP). Brettseiling er en morro og utfordrende aktivitet for hele familien!

Sommerseilskole
I uke 26, 27 og 32 arrangerer seilforeningen ukeskurs fra kl 08:30 til 16:30. Som for sommerkursene stilles det ikke krav om tidligere seilerfaring eller medlemskap, kun krav om at deltakeren skal være svømmedyktig. På sommerseilskolen blir det også masse tid til bading. Blir det for lite eller for mye vind blir det mulighet for å prøve seg på SUP (Stand Up Padling) eller dra på tur med treneren i Rib.

Seilkurs (kjølbåt) for voksne 
Har du lyst til å lære å seile, men føler at et kurs for barn og ungdom ikke passer for deg? Er du ute og seiler med noen som kan det, og skulle du ønske at du også kunne det? Eller kanskje du kan litt, men har lyst til å lære mer. Dette er kurset for deg! Seilingen vil foregå i kontrollerte former på Byfjorden 3 ettermiddager / kvelder i mai. Kurset er åpne for alle og krever ingen forkunnskaper. Alt du trenger å ta med deg er redningsvest. Husk! Det er aldri for sent!

Skreddersøm/kurs for grupper
Vi kan i sommersesongen (forsommer og i skoleferien) også tilby dags- eller kveldskurs for hele familien, to familier sammen eller for en vennegjeng, skoleklasse, bedrift eller forening. Ta kontakt, så skal vi se hva vi kan få til!

Generelt om kursene for barn
Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for Optimistjolle, 10 år for brett og 12 år for RS Feva. Foreningen disponerer også tre A-joller, som er en fin tomannsjolle for de litt yngre seilerne som ønsker og seile sammen to og to. Seileren bør ha en voksen med seg på trening, og i tillegg ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift. Det kan også være lurt å ha med regnjakke eller vindjakke, da det luner godt i vinden på litt kjølige og/eller regntunge dager. Lån av optimistjolle/seilbrett og medlemskap i seilforeningen er inkludert i deltakeravgiften. På nybegynnerkurset vil deltakerne også få utdelt en egen seilbok, som kan være til nytte både for små og store. Det vil bli avholdt informasjonsmøte i løpet av april for alle som ønsker mer informasjon om seilaktiviteter for barn og unge. Nybegynnerkurset i optimist starter med basisopplæring innendørs i basseng.

For mer informasjon om:

  • ulike jolletyper og hva som trengs for å bli med og seile, se “Lære å seile
  • kontaktpersoner og inndeling i undergrupper, se “Om Jollegruppa“.