Meny ASF

Lære å seile?

bilde_til_asf.no

Seiling er sol, sommer, sjø og morro. Det er brune ansikter, hvite knoker og sjøsprøyt. Det er overraskende naturopplevelser, og det er følelsen av full kontroll og total kollaps. Det er gutter og jenter som trener og leker sammen og har det supersosialt.  Det er dette vi kaller seilglede!

Hva trengs for å bli med å seile?
Har du badetøy, våtdrakt og redningsvest? Da har du alt du trenger for å starte med seiling. Du må selvfølgelig også ha lyst til å være ute i friluft, og til å treffe andre på din egen alder.   Arendals Seilforening har resten av det du trenger for å komme i gang. Vi tilbyr grundig opplæring og hjelp. Vi har både joller og brett til utlåns for nybegynnere.

  • Optimistjolla er verdens mest utbredte enmannsjolle for barn og unge. Den blir brukt som opplærings- og konkurransejolle over hele verden.  Med sine gode seilegenskaper og enkle konstruksjon, er den en perfekt enmannsjolle for nybegynnere fra 8 til 15 år. Vi har også fått sydd egne mindre seil som kan benyttes når vinden øker på. Det arrangeres både VM, EM, Nordisk, NM og Norgescup i optimistklassen, åpen for seilere i alderen 13-15 år.
  • A-jolle er en tomannsbåt for nybegynnere. Den er romsligere om mer stabil enn optimisten og egner seg godt for de som synes det er tryggest og gøyest å seile to og to sammen. Egner seg også for å sette sammen ny og unge seilere med litt mer erfarne seilere.
  • RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Gjennom prosjektet “Seiling for Alle” fikk Arendals Seilforening tildelt 3 tomannsbåter fra GjensidigeStiftelsen. Vi ønsker nå å bygge opp et miljø i denne klassen og tilbyr opplæring som er tilpasset seilere med litt eller ingen seilerfaring.
  • Seilbrett har vært populært i mange år og gir en fantastisk nærhet til vann og vind. Balanse, smidighet og litt styrke kommer godt med. Regn med mye ufrivillig bading til å begynne med. Hver seiler har sitt brett, men man seiler gjerne sammen med flere. Seilbrettene som blir benyttet på nybegynnerkursene er tilpasset barn og ungdom. Brettseilingen foregår med utgangspunkt i vårt landbase ved kafeen ved Hove camping. Her er det fast trening hver torsdag fra kl 17 vår, sommer og høst. Se asf.no/category/jolle/brett/seiling-for-alle/  og følg oss på facebook.com/seilingforalle.

Kurstilbud 2017
Arendals Seilforening arrangerer følgende kurs for nye seilere (trykk på uthevet link for mer info/påmelding):

  • Nybegynnerkurs jolle. Tradisjonelt nybegynnerkurs for barn og unge med trening fra begynnelsen av mai og frem til skoleferien, med oppstart igjen rett etter sommerferien og seiling til litt ut i september. Nybegynnerkursene i jolleseiling arrangeres med Seilerhytta på Brattholmen som base. Kurset arrangeres torsdager fra kl 17.30 – 20.00. Det blir arrangert transport fra Gjestehavna/rådhusbrygga og ut til Seilerhytta hver dag det er trening for de som trenger båtskyss. Trykk på linken for nærmere informasjon om oppstart og påmelding.
  • Pinseleir. Siden 2004 har Arendals Seilforening arrangert 3 dagers kurs/treningssamling pinsehelgen for jolle- og brettseilere på alle nivå. Også her har vi nybegynnerklasser. Pinseleiren er et fint tilbud for de som nettopp har startet på nybegynnerkurs, men kan også være en alternativ måte å lære og seile for de som ikke har anledning til å delta på nybegynnerkurset.
  • Sommerkurs jolleseiling / brettseiling. Hver uke gjennom hele juli arrangerer seilforeningen dagskurs / 2 dagers kurs for jolle og brett. Kurset er tilbud til barn og unge som har lyst til å prøve å seile for første gang, eller som har seilt litt før og ønsker å prøve igjen. Sommerkurset kan være en fin anledning til å prøve seiling før en ev. bestemmer seg for å begynne på et nybegynnerkurs ved en senere anledning. For sommerkursene stilles det ingen spesifikke krav hverken til ferdighetsnivå eller medlemskap, ut over det at deltageren må være svømmedyktig . Så ta med deg en venn og bli med.
  • Sommerseilskole. I uke 26, 31 og 32 arrangerer seilforeningen ukeskurs fra kl 08:30 til 16:30. Som for sommerkursene stilles det ikke krav om tidligere seilerfaring eller medlemskap, kun krav om at deltakeren skal være svømmedyktig. På sommerseilskolen blir det også masse tid til bading. Blir det for lite eller for mye vind blir det mulighet for å prøve seg på SUP (Stand Up Padling) eller dra på tur med treneren i Rib.
  • Skreddersøm/kurs for grupper. Vi kan i sommersesongen (forsommer og i skoleferien) også tilby dags- eller kveldskurs for hele familien, to familier sammen eller for en vennegjeng, skoleklasse, bedrift eller forening. Ta kontakt, så skal vi se hva vi kan få til!

Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for Optimistjolle, 10 år for brett og 12 år for RS Feva. Men vi har også A-joller, som er en fin tomannsjolle for de litt yngre seilerne som ønsker og seile sammen to og to. Seileren bør ha en voksen med seg på trening, og i tillegg ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift. Lån av optimistjolle/seilbrett og medlemskap i seilforeningen er inkludert i deltakeravgiften. På nybegynnerkurset vil deltakerne også få utdelt en egen seilbok, som kan være til nytte både for små og store. Det vil bli avholdt informasjonsmøte på Skipperkroa i Arendal Gjestehavn ifbm. oppstart av nybegynnerkurset. Nybegynnerkurset omfatter også bassengtrening på Stinta.

For kontaktinformasjon, se “Om Jollegruppa“.