Meny ASF

God start for optimistene i årets første NC

Kategori: Norgescup av den 4. mai 2013

NC2_Asker

Årets første Norgescup for Optimist ble arrangert i Asker siste helgen i april. Selv om ASF-seilerne ikke greide å hevde seg helt i toppen, viste arendalsoptimistene at de har tatt et godt steg opp på listene. NC2 bekreftet at vårens intensive sesongoppkjøring har gitt resultater.

Lørdag bød på et fantastisk vær, men lite vind.  Det ble mye venting. Temperaturforskjellen mellom sjø og land og en instabil luftmasse gjorde det tilslutt mulig å gjennomføre en seilas utpå ettermiddagen lørdag.

NC2_venting
ASF og LSF seilere venter på vinden (F.v: Rikke, Thomas, Laila, Kornelia og Kristian)

Søndag startet også med vindstille og venting. Men vindrapporter fra Europajollene som seilte NC i Brevik, om 12 m/s fra sydvest, signaliserte at ventingen snart ville være over. Og vinden kom, også til Asker. I løpet av 5 minutter blåste det opp fra 1 til 7 m/s.  Ca en time etter skjema kunne startbåten ta ned AP-en og i 12-tida var optimistene godt i gang med første seilas for dagen.  Der i fra gikk det i ett. Vindstyrken økte til rundt 10 m/s.  Bølgehøyden økte i takt med vinden. Det ble knapt med tid til å spise og øse båt mellom seilasene. Det var i hele tatt tøft å være norgescup-seiler søndag 28. april.

Av over 90 optimister i A-klassen, var det over 30 som ikke seilte siste seilas. For de unge seilerne i Optimist B ble søndagens seilaser vel tøff, og i dagens andre seilas var det bare fire som fullførte. De andre seilte våte og kalde til land, og arrangøren bestemte seg derfor for å droppe den siste seilasen for denne klassen.

NC2_premieutdeling
Erlend Rustekaas kapret det siste glasset på premiebordet

ASF stile med 6 seilere i Optimist A klassen; Erlend Rustekaas, Laila Vevstad, Kornelia Juul Nyland, Kristian Vale, Rikke Steller Mortensen og Sindre Sten Gustavsen. Både Kornelia og Erlend seilte inn blandt de premierte. Kornelia havnet på 29. plass i sin Norgescup debut, mens Erlend seilte seg opp fra 66. plass lørdag til 31. plass.  Han hadde beste enkeltresultat av ASF seilerne med sin 15. plass i 3. seilas.

NC2_Markus
Markus Vale jubler etter å ha mottatt premie i Optimist B

I Optimist B stilte Markus Vale som eneste seiler fra ASF og seilte inn til en sterk 9. plass av 27 seilere.

Norgescupen i Asker ble fulgt opp på nettet gjennom arrangementsverktøyet Sail Race System.  Det ble lagt ut hele 139 nyhetsbulletiner med bilder og film mens regattaen pågikk. Publikum og alle som fulgte regattaen ble oppfordret til å publisere bilder via app’en Instragram, og det resulterte i at hele 156 bilder ble publisert på regattaens hjemmeside mens norgescupen pågikk.

Se regattaens hjemmeside for bilder og resultater fra norgescupen i Asker.

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.