Meny ASF

Lyst til å representere ASF i Norsk Seilsportliga?

Kategori: Seilsportligaen av den 11. august 2015

norsk-seilsportsliga

Arendals Seilforening er påmeldt til kvalifiseringsstevne til Norsk Seilsportliga. Stevnet avholdes i Ålesund 18.-20. september og ASF anmoder seilere og/eller lag som ønsker å representere foreningen om å melde sin interesse innen søndag 16. august. Yngre seilere oppfordres spesielt.

Hva er seilsportsligaen?
Seilsportsligaen er Norgesmesterskapet for norske seilforeninger og samler seilsporten i Norge på tvers av seilere, foreninger og båtklasser. I løpet av to helger i september skal 30 seilforeninger møte hverandre i to stevner – et på Vestlandet og et på Østlandet. Hvert stevne seiles fra fredag til søndag med opptil 45 seilaser. Arendals Seilforening er påmeldt og skal konkurrere sammen med 14 andre seilforeninger fra Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge i Ålesund 18.-20. september. Her vil de 7 beste seilforeningene kvalifisere seg videre til hovedserien som starter våren 2016. Det skal gjennomføres fire stevner fire ulike steder i landet i løpet av 2016 sesongen.

Ligaformatet er inspirert av den tyske Segelbundesliga og danske Sejlsportsliga. I 2015 er det lansert tilsvarende ligaer i Sverige (18 klubber) og USA (72 klubber). Flere andre land forventes å gjøre det samme i årene som kommer. NSF har kjøpt inn seks J/70 som brukes i seilasene. De seks båtene seiler fleetrace som varer 12-15 minutter og mellom hver seilas byttes hele mannskapet ut. All dømming skjer direkte på vannet. I år kårer NSF en ligamester for Vestlandet og en for Østlandet.

For mer informasjon, se: http://seilsportsliga.no/index.php/nb-no/omligaen og «Kunngjøring for kvalifisering til Norsk Mesterskap for seilforeninger 2016″

Kriterier for deltagelse
Hver forening stiller med opptil 6 seilere som er valgt ut blant foreningens medlemmer. Alle som seiler må med andre ord være medlem av en foreningen de seiler for. Arendals Seilforening krever i tillegg at seilerne tidligere må ha deltatt på vår- eller høstcup arrangert i regi av en av foreningens undergrupper.

Mannskap og skipper kan skiftes ut mellom hver seilas, og skipperen er ikke nødvendigvis rormann. Minst en av de minimum fire seilerne som skal være om bord må være yngre enn 22 år. Unge seilere oppfordres derfor til å melde sin interesse.

Fordeling av kostnader
Arendals Seilforening dekker påmeldingsavgiften og kravet om likviditetsbidrag.
Den enkelte dekker selv utgifter til reise, kost og opphold for deltakelse på stevner og eventuelle treningssamlinger, samt sin andel av påkrevd depositum på totalt kr 7.500,- for deltakelse.

Utvelgelse av seilere fra Arendals Seilforening
Styret i seilforeningen hadde helst sett at utvelgelsen kunne vært gjennomført i form av lokal kvalifiseringsregatta i Express. Det vil kreve at minimum 4 og maksimum 8 lag melder sin interesse. Eneste tilgjengelige helg for gjennomføring av et slikt arrangement er 22.-23. august 2015. Dessverre har det vist seg at mange er forhindret fra å kunne delta denne helgen.

Påmelding innen søndag 16. august
Vi ber derfor om at lag og seilere som ønsker representere ASF i kvalifiseringsregattaen i Ålesund 18.-20. september og i hovedserien i 2016 om å melde sin interesse til johan.nyland(a)live.no innen søndag 16. august. Dersom mer enn 4 lag melder sin interesse vil det bli gjennomført uttaksregatta lørdag 22. august. Dersom det ikke er tilstrekkelig med påmeldte lag vil det bli gjort en vurdering og utvelgelse blant seilere som har meldt sin interesse.

Endelig avklaring vil skje i møte hos Asplan Viak i Havnegården (Kystveien 14) mandag 17. august kl 19:00. Lag og seilere som har meldt sin interesse inviteres til å delta på dette møte ved personlig fremmøte eller via Skype. Det vil da bli valgt lagleder for kvalifiseringsstevnet som får ansvaret for å være foreningens representant overfor arrangør (Ålesund Seilforening) og for endelig påmelding til kvalifiseringsstevnet innen fristen 19. august.

For spørsmål, kontakt: Johan.Nyland(a)live.no / 41444049

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.