Meny ASF

Fjelltur

BB11 gruppa har siden 1997 arrangert en årlig fjelltur for sine medlemmer. Mange vil nok med rette mene at dette er rimelig langt unna den aktivitet man kan forvente fra en seilforening, og det er da også poenget. Gjennom en tur med helt andre rammebetingelser og omgivelser har vi gleden av nye opplevelser sammen, noe vi tror styrker vårt miljø. Turene går over to dager i midten av oktober og har stort sett blitt lagt til Austheiene i Setesdal. Turene er av en slik karakter at alle som har normal bevegelsesevne kan bli med.

Ønsker du mer generell informasjon om BB11 gruppa? Les mer her

_DSC0121

Turen til fjells
For å følge BB11 gruppas filosofi om små effektive helg arrangementer starter vi turen med å møtes i Arendal for felles avreise kl. 1000 lørdag. Turens tidsperspektiv legger naturligvis visse føringer for hvor langt vi kan reise før vi kan ta beina fatt, så Setesdal Austheiene har blitt et yndet tur mål. Her har Turistforeningen en rekke hytter som er enkle å nå i løpet av et par timers kjøring fra Arendal. Turen til Fjells foregår i samlet tropp og underveis stopper vi gjerne i for eksempel Åmli eller Fyresdal for en kopp kaffe og noe å bite i.

P1010947

Turens første mål er nådd, kaffe og kake i Åmli

P1010962

Ferden videre går opp vakre Fyresdal.

Vandringen starter
Hvor vi går og hvor lange turene blir varierer noe. Værmelding, antall påmeldte og eventuelle hensyn til individuell kapasitet vurderes før målet settes. En relativt vanlig dagsmarsj vil ligge på rundt 2-4 timer inkludert nødvendig hvile og felles pause. Det overordnede målet er å være sammen under andre forhold og lange turer er ikke et mål, eller mulig på en slik mini weekend

_DSC0043

Duncan Hubbard, Pierre Nedergaard, Tore Buer, Kari Steller og Anne Kjøge klare til å starte vandringen

_DSC0047

Bjørn Sti, trives like godt på sjø og hei og er en ivrig deltaker på våre turer

_DSC0057

I løpet av en drøy halvtime er vi opp i oppe i åpent fjellterreng. Pierre Nedergaard med Himmelkværvristene på ca. 1000m i bakgrunnen. Dit skal vi neste dag.

P1010982

Vi er godt i gang og dagens hytte mål Hovstøyl er en drøy time unna

Overnatting
Som kjent, så har Turistforeningen mange hytter på fjellet. Denne turens mål ble Hovstøyl i Setesdal Austheiene. Her er det god plass, og om nødvendig to hytter til disposisjon.

_DSC0099

Vi er fremme ved dagens mål ; Hovstøyl turisthytte

P1020016

Tore Buer steller felles middag

Søndag og hjemtur
Søndagen tar vi oss gjerne god tid til frokost og rydding. Da vandre turen sjelden, eller aldri er over 4 timer, har vi gjerne god tid til å rekke Arendal før kl. 1800 søndag kveld

P1020047

På vei over Himmelkværvristene som ligger på ca. 1000 moh.

_DSC0216

Turen er nesten over og vi nærmer oss bilene

Vi reiser hjem
Turen tilbake til Arendal tar gjerne to timer med bil, og normalt rekker vi hjem før kl. 18:00