Meny ASF

Om ASF


DSCN0081

Arendals Seilforening ble stiftet 12. desember 1878 etter initiativ fra Chr. Stephansen og har siden den gang vært i kontinuerlig drift. Foreningen har tilholdssted på Lille Brattholmen på Rævesandsfjorden. Der har vi holdt til siden den store åpningen på St. Hans 1938. Seilerhytta har siden den gang hatt store utbedringer, noe som gjør den til en populær gjestehavn. Med foreningens medlemmer som vertskap fra St. Hans til August er det her et yrende liv sommeren igjennom.

ASF har gjennom over hundre år vært en aktiv forening.  Den første Landsregattaen ble arrangert i 1886, ett år før foreningen ble stiftet. Men det store seilereventyret i Arendals historie må sies å være Landsregattaen i 1948 med Kongelig deltakelse. Siden den gang har det skjedd mange store begivenheter i Arendal; flere Norgesmesterskap, Nordiskmesterskap, Europamesterskap og Verdensmesterskap for ulike klasser.

Besøk våre hovedsider her

Våre undergrupper

Arendals Seilforenings drift er delt opp i ulike undergrupper. Nedenfor kan du lese kort om hver enkelt undergruppe. mer utfyllende informasjon får du ved å klikke på linken til undergruppen.


Jolle & Brett

Jolle & Brett er ei aktiv gruppe med seilere på alle nivåer. I tillegg til seilbrett satser vi spesielt på jolletypene Optimist- og Europajolle. Men andre jolletyper er også hjertelig velkommen.

Arendals Seilforening arrangerer egne nybegynnerkurs for barn og unge som har lyst til å begynne å seile og vi har egne kurs for viderekommende som ikke ønsker å seile regatta.

Foreldre / foresatte som har lyst til å se og lære om å arrangere regatta, er velkommen til å bli med i startbåten torsdager.

Les mer her


Tur & Hav

Fra tidlig vår til sen høst møtes vi på seilerhytta til onsdagsregattaer på havet. Noen er med bare for å seile, andre satser hardt på å bli best.

Tur og Hav-gruppen arrangerer seilkurs for nybegynnere i kjølbåtseiling hvert vår, hvor alle som vil kan være med. Vi oppfordrer spesielt kvinner til å bli melde seg på.

Alle er velkomne til å delta i regattaer i regi av Tur og Hav, enten med egen båt eller som mannskap.

Interesserte kan ta kontakt, og alle som ønsker blir inkludert i seilingen og den sosiale samlingen i etterkant av hver seilas.

Les mer her


BB11 gruppa

BB11-gruppa i Arendals Seilforening ble dannet 1995 og arrangerer ukentlige torsdagsregattaer på byfjorden vår, sommer og høst.

BB11-gruppa har også felles opplagshall i vinter-halvåret, her samles vi til båtpuss, seilprat og kaffekos hver torsdag gjennom hele vinteren.

BB11 er en utrolig lettseilt båt. Med sine enkle skjøte-arrangementer seiles den greit alene, samtidig som to personer har nok å gjøre under aktiv seiling. Selv erfarne seilere lar seg sjarmere av den gode balansen. Dette er en båt som snur «på femøren».

Les mer her


Maritim Mestring

Maritim Mestring er en undergruppe i ASF som ble etablert via midler fra Gjensidige stiftelsen. Vi disponerer seks seilbåter på hver 25,5 fot.

Disse båtene brukes til seilkurs for ungdom og voksne, dameseiling, seiling for ungdom, seiling med skoleklasser, seniorgruppe, regatta osv.

Båtene lagres innendørs om vinteren og blir ivaretatt av en gruppe aktive seniorer.

Vi ønsker å tilby seiling til alle som melder sin interesse, uavhengig av alder, funksjonsnivå og kjønn.

Vi ønsker å være et miljø hvor vi vi snakker godt om og med hverandre.

Vårt motto er: «Vennskap, Seiling og Maritim Mestring»

Les mer her