fbpx
Meny ASF

Klubbmesterskap BB11

BB11 gruppa i ASF arrangerer årlig klubbmesterskap som sin siste aktivitet på sjøen den gjeldene sesongen. Regattaen avvikles vanligvis første helgen i september på Revesandsfjorden ved Seilerhytta. Blir vinden for kraftig har det hendt at vi har flyttet seilasen til byfjorden. Klubbmesterskapet for BB11 er et to dagers arrangement som starter med at vi samles på felles brygge i byen lørdag formiddag og seiler ut til Seilerhytta med påfølgende regatta. Etter seilasene samles alle på Seilerhytta til felles middag, sosialt samvær, overnatting og felles frokost på søndag.

_DSC5202

Ønsker du mer generell informasjon om BB11 gruppa? Les mer her

Vi samles på brygga i byen
BB11 gruppa legger stor vekt på det sosiale også ved et klubbmesterskap. Derfor synes vi det er hyggelig å kunne samles på vår felles brygge i byen kl. 1000 på lørdag for en felles seilas ut til Seilerhytta. Vi stiller også med følgebåt som kan ta med bagasjen for de som måtte ønske det.

_DSC2383

Terri Jay og Peter Harris gjør seg klar til seilas

Felles seilas til Seilerhytta
Når alle har rigget båtene seiler vi i felleskap ut til Seilerhytta. Dette er ikke regatta, men en ren hyggetur før «alvoret» starter. Stemningen er god og folk slapper av

_DSC7672

Erik Dunseth vet å kose seg i sin BB11, og synes ikke å være særlig stresset med tanke på at det snart er regatta

_DSC7564

Jan Løschbrandt har rigget til Gopro kamera på flaggstanga, og planlegger filming av dagens seilas

_DSC7586

Nydelige forhold, og snart er det seilas

Vi ankommer Seilerhytta
Etter felles tilbringer seilas samles vi på Seilerhytta, og da er det gjerne litt kaffe og få. Seilasen fra byen og ut til Seilerhytta tar en drøy halvtime under middels god vind.

Klubbmesterskap 2006 028

De første båtene er midlertidig fortøyd på Seilerhytta før seilas

5074

Rune og Eivind Speikland har ankommet Seilerhytta

_DSC7699

Kaffen venter på brygga når seilerne ankommer. Inge Roppen benytter muligheten

Rormannsmøte
Før seilasene starter samles alle seileren til felles rormannsmøte. Her informerer regattasjefen om hvor vi skal seile, forventet vind og hvor mange seilaser det blir. Resten av informasjonen får vi i seilingsbestemmelsene som deles ut under møte.

_DSC7713

_DSC7724

Seilingsbestemmelsene er mottatt og studeres nøye

Seilasene
I de aller fleste tilfeller arrangeres seilasen på Revesandsfjorden like ved Seilerhytta. Blir forholdene altfor tøffe, har det hendt at seilasene har blitt flyttet til byfjorden. Vi seiler gjerne rundt 6 seilaser med en liten pause på sjøen etter de tre første. Når seilingen er over reiser vi inn til Seilerhytta.

_DSC5204

Starten har gått, seilasene er i gang

_DSC5206

Det kan blåse godt på høsten, og kampen kan bli tøff

Premieutdeling
Vel inne på Seilerhytta er det tid for dagens premieutdeling. Foruten kåring av Klubbmester og resterende plasseringer, brukes Klubbmesterskapet til utdeling av premier for Vår, Sommer og Høstcup. Stemningen er god og en regattasesong er over

P1000694

Premieutdeling på Seilerhytta

_DSC7834

Rune Speikland og Arild de Lange Nilsen som Klubbmestere

Felles middag og sosialt samvær
Etter premieutdelingen blir det gjerne litt tid til å slappe av. Rett nok er noen involvert i forberedelser og servering av middag som inkluderer både forrett og dessert, men vi prøver å fordele oppgavene slik at man har fri det meste av kvelden. Middagene på Seilerhytta er alltid en suksess og det legges ned mye arbeid i forberedelser av mat og pynting for fest.

_DSC7898

Seilerhytta er pyntet og middagsserveringen har startet

_DSC7901

Vi bytter gjerne på oppgavene. Denne gangen var det Erik Steller som stod for grillingen av spareribs

P1000718

Middagen er servert, kvelden har kommet, og snart er det tid for litt søvn

P1070027

Det har blitt natt på Seilerhytta

Klubbmesterskap-2008-362

Selv om de aller fleste av oss sover på Seilerhytta, tar gjerne Erik Christiansen natten i sin BB11

Overnatting
Klubbmesterskapet er et to dagers arrangement som strekker seg over lørdag og søndag. Lørdagen er det seiling og felles middag, søndagen spiser vi en bedre frokost sammen før vi rydder Seilerhytta og seiler i samlet tropp inn til bryggene i byen

P1020223

Søndag morgen spiser vi gjerne frokost ute om været tillater det