fbpx
Meny ASF

Om BB11 gruppa lokalt

På denne siden vil vi gjerne gi deg et helhetlig bilde av driften til BB11 gruppa. Ønsker du ytterligere informasjon om hver enkelt aktivitet kan lese mer under menyen “Våre aktiviteter”. Her skriver vi mer utfyllende om hver enkelt aktivitet

_DSC1

Historikk
BB11 gruppa i Arendals Seilforening ble dannet  i 1995, men regattaene med BB11 og andre mindre kjølbåter startet opp i 1993. Ideen var å ta opp tradisjonen med regattaer for  små kjølbåter. Dette var dessverre en størrelse som var blitt liggende brakk de siste årene. De tre første sesongene deltok båter av ulike klasser som Killing, BB11, Oslo jolle  mfl. Dette var en fin tid som la grunnlaget for dagens klasse bestående av 27 stk. BB11.

_DSC2

BB11 er en helårsaktivitet og består av følgende

• Sommerfest på Seilerhytta (overgang mai / juni) Les mer her
• Vår, Sommer og Høstcup (mai) les mer her
• NOV Race Week (Juli / august) Les mer her
• NM BB11 (kan variere med dato) Les mer her
• Klubbmesterskap (andre helg i september på Seilerhytta) Les mer her
• Fjelltur (begynnelsen av oktober) Les mer her
• Kurs og vinterfest (overgang januar / februar) Les mer her
• Samlet vinteropplag (samling hver torsdag) les mer her

Arrangement filosofi
BB11 gruppa har mange små helg arrangementer i løpet av et år som, Sommerfest, NOV Race, Klubbmesterskap og Fjelltur. Når vi har disse arrangementene er det et overordnet mål at de ikke skal ta all tiden i en helg. Derfor starter vi vanligvis ikke alt for tidlig lørdag, og avslutter i god tid før kvelden søndag. På den måten kan man både få litt tid med familie og venner fredag og søndag kveld, samtidig som man kan rekke å delta på et BB11 arrangement med overnatting.

Ukentlige regattaer
Arendals Seilforening arrangerer ukentlig regatta for BB11 hele sommerhalvåret i Arendals indre havnebasseng. Sesongen er delt opp i 3 ulike cuper bestående av Vår, Sommer og Høstcup. Hver cup består av ca. 4-5 torsdager med fire seilaser hver kveld. Etter tre seilaser tar vi gjerne en 30 min. felles pause på land med kaffe og kaker, før siste seilas avslutter kvelden. Seilsesongen strekker seg uten opphold, fra starten av mai til først i september.

_DSC0254

Målgruppe
BB11 gruppa ønsker å favne alle som er interessert i seiling og sosialt samvær. Hos oss finner du alt fra erfarne og ivrige regattaseilere, til de som gjerne vil holde det hele på et sosialt nivå hvor torsdagens regatta er en hyggelig tur på fjorden med gode seilervenner. BB11 gruppa har båteiere og seilere av begge kjønn og alle alderstrinn. Noen seiler med en god venn, og andre med barn eller partner.

P1090388

Felles brygge
BB11 gruppa har et overordnet mål om å samle alle BB11 i Arendal på vår felles brygge i byens gjestehavn. Her samles vi før og etter seilaser til trivelig samvær, og en hjelpende hånd om nødvendig. Bryggen fungere også som et hyggelig samlingspunkt utenom seilaser, og en trygg havn for båter og eiere. les mer her

DSC_0082

Motto “Vennskap, Seiling, Regatta”
Mottoet til BB11 gruppa er «Vennskap, Seiling, Regatta» i nevnte rekkefølge. Vi er en idrettsforening, og sporten er det som samler oss, men vi er svært opptatt av at hver enkelt skal ha en god opplevelse av seilingen uavhengig av sportslige prestasjoner. Av den grunn har vi som motto at vennskap og seilerglede alltid er vår første prioritet. Samtidig jobber gruppen også aktivt for at de som ønsker det, skal ha anledning til å heve sitt tekniske seilnivå og hevde seg nasjonalt. Det skal være rom for alle!

P1020212

Sommerfest på Seilerhytta
BB11 gruppa marker starten på sommeren med en sosial samling på Seilerhytta. Vi samles lørdag formiddag ved vår felles brygge i byen og seiler i samlet tropp til Revesand og Merdø før turen legges til Seilerhytta. På kvelden samles vi rundt en god felles middag med påfølgende sosialt samvær. Sommerfesten er et to dagers arrangement med overnatting og felles frokost på søndag, før vi rydder og seiler samlet inn til byen.

APL-BB11-NM-01.08

NOV Race Week Arendal
NOV Race Week er en årlig regatta som arrangeres av Arendals Seilforening i samarbeid med NOV «National Oilwell Varco» i slutten av juli hvert år. Mesterskapet har tradisjonelt bestått av mange klasser som for eksempel Express, Big Boat, Soling, Melges osv. Blant disse mange spennende klassene har BB11 hatt sin naturlige plass, og vært den mest stabile klassen over en periode på 16 år. BB11 klassens deltakelse i NOV Race Week strekker seg normalt over 2 dager (lørdag og søndag) og er en viktig del av vårt regatta miljø. Normalt er den største deltakelsen til mesterskapet fra lokale båter, men vi har alltid hatt god utenbys deltakelse, og spesielt stor er deltakelsen fra andre steder når mesterskapet arrangeres som NM for BB11 klassen.

APL-BB11-NM-01.08.2004-066

Årlig NM
Klasseklubben arrangerer årlig NM i BB11. De største BB11 miljøene befinner seg for tiden i Horten, Brevik, Kragerø og Arendal. Tradisjonelt har NM arrangementet gått på rundgang blant de ovenfor nevnte steder med en deltakelse på mellom 20 og 30 båter. Fra tid til annen har deltakelsen nærmet seg 40 båter. Når NM arrangeres i Arendal bruker de fleste lokale båtene å delta. Når NM arrangeres utenbys har vi stort sett hatt pluss minus 5 deltakende båter fra Arendal. Når NM arrangeres i Arendal blir det normalt arrangert som en del av NOV Race Week.

_DSC5269

Klubbmesterskap BB11
BB11 gruppa i ASF arrangerer årlig klubbmesterskap som sin siste aktivitet på sjøen den gjeldene sesongen. Regattaen avvikles vanligvis første helgen i september på Revesandsfjorden ved Seilerhytta. Blir vinden for kraftig har det hendt at vi har flyttet seilasen til byfjorden. Klubbmesterskapet for BB11 er et to dagers arrangement som starter med at vi samles på Seilerhytta lørdag formiddag med påfølgende regatta. Etter seilasene samles alle på Seilerhytta til felles middag, sosialt samvær, overnatting og felles frokost på søndag.

_DSC0121

Fjelltur
BB11 gruppa har siden 1997 arrangert en årlig fjelltur for sine medlemmer. Mange vil nok med rette mene at dette er rimelig langt unna den aktivitet man kan forvente fra en seilforening, og det er da også poenget. Gjennom en tur med helt andre rammebetingelser og omgivelser har vi gleden av andre opplevelser sammen, noe vi tror styrker vårt miljø. Turene går over to dager i midten av oktober og har stort sett blitt lagt til Austheiene i Setesdal. Turene er av en slik karakter at alle som har normal bevegelsesevne kan bli med.

DSC_0515

Samlet vinteropplag
En av bærebjelkene i BB11 miljøet i Arendal er vårt samlede vinteropplag. Alle BB11’ere i Arendal står samlet til felles innendørs opplag. Her samles vi hver torsdag gjennom hele høsten, vinteren og våren til båtpuss og sosialt samvær. Kvelden starter kl. 1800 med påfølgende felles pause, kake og kaffe kl1900. Annenhver torsdag utvider vi pausen med en halv times seilteori, før vi avslutter kvelden ca. kl. 2200.
Aktiviteten i BB11 hallen kan variere fra hyggelig småprat til full restaurering. Noen BB11’ere trenger ikke all verdens puss for å vedlikeholdes, mens andre kan trenge store jobber. Kunnskapen om BB11 restaurering er etter 20års drift relativt god, og gleden over å kunne hjelpe en ny BB11 eier er alltid tilstede i vårt miljø (Les mer om vårt samlede vinteropplag her)

DSC_0047

Kurs og vinterfest
BB11 gruppa har et sterkt ønske om å styrke seilkunnskapen og vårt sosiale miljø. Dette har vi funnet en god løsning på ved å arrangere kurs og vinterfest i overgangen januar februar. Vi starter dagen kl. 1200 med fire timers kurs og lunsj. Deretter avslutter vi dagen med felles middag kl. 1800. BB11 gruppa er kjent for sine sosiale samlinger og gode måltider. Dette kombinert med seilteori og gode venner gjør vinterfesten til et trivelig arrangement.