fbpx
Meny ASF

NM BB11

Klasseklubben arrangerer årlig NM i BB11. De største BB11 miljøene befinner seg for tiden i Horten, Brevik, Kragerø og Arendal. Tradisjonelt har NM arrangementet gått på rundgang blant de ovenfor nevnte steder med en deltakelse på mellom 20 og 30 båter. Fra tid til annen har deltakelsen nærmet seg 40 båter. Når NM arrangeres i Arendal bruker de fleste lokale båtene å delta. Når NM arrangeres utenbys har vi stort sett hatt pluss minus 5 deltakende båter fra Arendal. Når NM arrangeres i Arendal blir det normalt arrangert som en del av NOV Race Week.

Ønsker du mer generell informasjon om BB11 gruppa? Les mer her

Når NM arrangeres i Arendal vil beskrivelsen av NOV Race Week være mest dekkende for NM arrangementet. Les mer om det her

Nedenfor på denne siden vil vi prøve å beskrive hvordan det arter seg for en Arendals seiler som ønsker å delta i NM utenbys

APL-BB11-NM-01.08.2004-066

Forberedelser og transport
Når NM arrangeres i Brevik, Kragerø eller Horten som vi her beskriver, så velger de fleste å transportere sine BB11’ere på bilhenger. Dette krever selvfølgelig en del forberedelser, men er i seg selv en relativt enkel prosess. Alle BB11 eiere i Arendals Seilforening har en standard krybbe som både kan brukes til båtopplag om vinteren og er svært velegnet for transport på en vanlig boggi henger, eller en bilhenger. Krybbene er ikke breiere enn at de passer greit på en standard boggi henger. En middels stor familie bil vil da være stor nok til å dra både henger og båt innenfor lovens grenser. Båten dras lett bak bilen og etter en kilometer eller to, så merker man snaut at båten henger på bak. Stort sett reiser en gjeng på ca fem båter til Nm i de ulike byene. Før avreise organiserer vi gjerne felles kranløft, og hjelper hverandre med de praktisk forberedelsene før transport. Når vi innkommer arrangørstedet har de enten en fast kran, eller en kranbil tilgjengelig.

P1010630

BB11 N-92 tilhørende Inge Roppen er vel fremme i Horten og klar for sjøsetting.

P1010636

N-107 tilhørende Arild de Lange Nilsen, sjøsettes.

004
Når avstandene ikke er for lange kan slep være et godt alternativ. Her er N-114 under slep på vei til Kragerø.

Innkvartering
Fasilitetene for innkvartering kan variere fra bruk av stedets seilerhytte, enkle campinghytter, telt eller hotell. Som regel prøver vi å finne en plass hvor alle fra Arendal kan være samlet.

P1010643
Denne gangen ble det campinghytte

P1010656
Felles frokost før dagens seilaser

Samlet bryggeplass for alle båtene
Vel fremme og sjøsatt i arrangørens havn ligger båtene alltid samlet. Dette er et hyggelig treffpunkt før og etter seilaser og et naturlig utgangspunkt for en hyggelig samtale om dagens seilaser.

014
Her fra NM i Brevik hvor båtene ligger samlet i Brevik havn

Seilasene
Tradisjonelt har NM i BB11 blitt arrangert over 3 dager, men de siste årene har man kommet til at dette kanskje er vel resurskrevende og lagt seilasene til lørdag og søndag. Dette forenkler logistikken og gjør det enklere for en ivrig seiler å ta seg fri fra andre forpliktelser for å seile NM. Antall seilaser variere noe, men et sted rundt seks seilaser er nokså beskrivende for et NM. Man vil da gjerne prøve å seile flest mulig seilaser på lørdag, for på denne måten å forsikre seg mot eventuelt vindstille siste dag.

C350D_2286

Rett før start under NM i Brevik

Det sosiale
Sosialt samvær har alltid vært et viktig element i BB11 miljøet nasjonalt og lokalt. Når det arrangeres NM innbyr vertsbyen alltid til felles middag med påfølgende sosialt samvær på lørdagskvelden. Dette er alltid populære og hyggelige anledninger hvor man får tid til å slå av en prat med gamle kjente, eller stifte nye bekjentskaper.

NM-BB-11-2006-dag#1-093
Her er seilerne samlet på sjøloftet i Brevik

Søndag og siste regattadag
Søndagen er alltid siste regattadag. Stort sett har vi da seilt ca 6 seilaser og en verdig vinner kan kåres før kursen settes hjem med båtslep eller henger.
C350D_2332
Noen ganger går det riktig bra. Her ble det sølv til Arendals seilerne Øyvind Fremmerlid og Einar Lieng