fbpx
Meny ASF

NOV Race Week

NOV Race Week er en årlig regatta som arrangeres av Arendals Seilforening i samarbeid med NOV «National Oilwell Varco» i slutten av juli hvert år. Mesterskapet har tradisjonelt bestått av mange klasser som for eksempel Express, Big Boat, Soling, Melges osv. Blant disse mange spennende klassene har BB11 hatt sin naturlige plass, og vært den mest stabile klassen over en periode på 18 år. BB11 klassens deltakelse i NOV Race Week strekker seg normalt over 2 dager (lørdag og søndag) og er en viktig del av vår regatta aktivitet. Normalt er den største deltakelsen til mesterskapet fra lokale båter, men vi har alltid hatt god utenbys deltakelse, og spesielt stor er deltakelsen fra andre steder når mesterskapet arrangeres som NM for BB11 klassen.

Ønsker du mer informasjon om årets NOV Race Week og de andre klassene Les mer her

Ønsker du mer generell informasjon om BB11 gruppa? Les mer her

TBB_1823-–-Kopi

Er det NOV Race Week eller NM som seiles?
Det kan sikkert virke noe forvirrende om det seiles NM eller NOV Race Week. NM arrangeres årlig av den nasjonale klasseklubben for BB11. Seilasene kan da gå i Brevik, Horten, Kragerø eller Arendal. De årene NM arrangeres i Arendal har Arendals Seilforening av praktiske grunner valgt å arrangere NM for BB11 under NOV Race Week. Dette er ikke særegent for BB11 klassen. NOV Race Week har vært base for mange store nasjonale og internasjonale regattaer som NM Albin Express, Em Soling, Em Melges osv.

TBB_1694

To av BB11 klassens mestvinnende seilere. Far og sønn, Jørn og Eivind Pettersen

Forberedelser til mesterskapet fredag kveld
Som nevnt er det normalt overvekt av lokale seilere når Nov Race Week ikke har NM status. Men deltakelsen fra utenbys båter kan allikevel være god og da er det mye som skal ordnes. De fleste ankommer byen med båtene på henger, noen har de rett nok på slep bak større båter, men de fleste velger landeveien. Da stiller seilforeningen med kranbil og tilbud om slep til felles brygge. Regattakontoret er også åpent for registering.

APL-2004-diverse-007

Utenbys båt har ankommet og gjøres klar for kranløft

Lørdag og første regattadag
En regattadag starter gjerne med skipper møte ca. kl. 10:00. Her orienteres det om seilingsbestemmelser, forventet vindstyrke, antall seilaser osv. Selv om skippermøte starter relativt tidlig er seilasene sjeldent i gang før nærmere kl. 12:00.

APL-Race-Week-NM-BB11-2008-4

Det blir tett på linja like før start

Antall seilaser
Hvor mange seilaser det blir avhenger alltid litt av forholdene, men over to dager får vi gjerne seilt 6-7 seilaser. Dersom tid og forhold tillater det vil ca. 2/3 av disse bli seilt på lørdag.

TBB_1719-–-Kopi

Runding av kryssmerke

Baneområde
Seilasene til BB11 går alltid på byfjorden. Her har vi normalt fine vindforhold en vanlig sommerdag i slutten av juli.

BB-11-NM-2008-Arendal-dag-3-312

Samlet felt på lens

Felles bryggeplass under regattaen
Et veldig hyggelig element under NOV Race Week er at båtene ligger samlet ved bryggene. Her blir det gjerne utvekslet erfaringer fra dagens seilas, nye vennskap stiftes og gamle pleies.

DSC_0583

Lørdag kveld, og sosialt samvær
Det sosiale er alltid viktig i BB11 miljøet. NOV Race Week er naturligvis intet unntak. Lørdag ettermiddag samles vi på gjestebrygga til After Sail med påfølgende felles middag. Dette er alltid hyggelig og stevnets høydepunkt. Dette er et felles arrangement for alle seilerne under NOV Race Week, så det kan bli tett rundt bordene en sen lørdags kveld.

DSC_0671

Søndag og siste regattadag
Siste regattadag er alltid spennende. Mye kan skje på resultatlistene når seilaser skal strykes, og forholdene kan kreve en helt annen teknikk denne dagen enn dagen før.

BB-11-NM-2008-Arendal-dag-3-325

Stor spredning i feltet