fbpx
Meny ASF

Vår, Sommer og Høstcup

BB11 gruppas overordnede mål er å tilrettelegge for aktiv regattaseiling. Av den grunn ønsker vi å utnytte hele sommerhalvåret til nettopp dette formål. Derav arrangerer BB11 gruppa uavbrutt seilaser fra felles sjøsetting i mai til felles båtopptak i september. Seilasene fordeler seg over 3 cuper bestående av Vår, Sommer og Høstcup. Disse dekker månedene mai, juni, juli og august. Hver cup består av ca. 4-5 dager med 4 seilaser hver kveld.

Ønsker du mer generell informasjon om BB11 gruppa? Les mer her

_DSC2

Kvelden starter på felles brygge
En relativt vanlig regatta kveld i BB11 gruppa starter med at seilerne samles på vår felles brygge ved gjestehavna i Arendal sentrum rundt kl. 1700. Her ligger i de fleste BB11’ene fortøyd. Tiden går til småprat, rigging og klargjøring for regatta. Det er alltid hyggelig å komme til brygga en torsdag å ta del i den gode stemningen.

P1090388

Båtene rigges
Vel fremme på brygga er det tid for rigging av båtene. De fleste BB11’ene er godt rigget for regattaseiling. Noe ulikt utstyr på blokker og seil er det, men jevnt over har de fleste utstyr godt nok til å henge med. Rigging av en BB11 for seilas tar ca. 15 til 20 min.

P1030264

Rene Rewakker, Erik Dunseth, Ivar Hesseberg og Duncan Hubbard rigger båtene for regatta.

Baneområde
Det er et mål med BB11 seilingen at det skal være kort vei fra brygge til regattabanen. Derav har BB11 gruppa bestemt seg for at alle seilasene i cupene seiles på byfjorden. Hvor vi seiler på byfjorden variere med vindforholdene, men veien fra brygge til regattabane er aldri lang med en BB11

469

Regatta på byfjorden en vakker sommerdag

Seilasene
Det arrangeres fire seilaser hver kveld. Hvor lange de blir varier litt med banens lenge, antall runder og vindforhold. Normalt seiler vi det som kalles «pøsebane». Begrepet «pøsebane» stammer antagelig fra det faktum at hele banen er en rett linje med start og mål midt mellom kryssmerke og lensemerke. Hver seilas tar ca. 30 min. Etter de tre første seilasene tar vi en felles pause på land, før vi avslutter med kveldens siste seilas.

_DSC5202

Forholden på byfjorden kan variere sterkt fra mye til lite vind.

_DSC1762

N-326 og N-5 kniver om plass ved merkerunding

_DSC1950

Med litt trening håndterer man greit en BB11 alene, selv under regatta. Her er Pierre Jean Nedergaard i sving, og han stakk av med seieren

Felles pause
Etter tre seilaser tar vi en felles pause på land. Denne er «obligatorisk» og alle deltar. Regattaansvarlig har med kake, kaffe og litt brus til seilerne. Stemningen på land er alltid god. Dette er en fin anledning til å hilse på nye seilere, diskutere seilasene så langt og knytte vennskap seilerne imellom.

P1090411

Gamle Knubben badehus i Galtesund er et mye brukt sted for pause i BB11 gruppa.

P1090422

PÅ Knubben har Seilforeningen fått legge ut brygger som kan benyttes under pause på torsdagene

bb-11-200

Lens under siste regatta en sen sommerkveld. Vinden har avtatt, men hvem kan klage over slike forhold?

Og så var dagen over
Det er ingen hemmelighet at vinden kan løye en sen sommerkveld. Det er vi vant med, men det er svært sjelden at vi ikke får gjennomført en siste seilas selv om det løyer litt. Blir det sent og vinden uteblir helt, så bruker vi foreningens bøyebåt til å slepe BB’ene inn til brygga

P1090360