fbpx
Meny ASF

Lære å seile?

bilde_til_asf.no

Seiling er sol, sommer, sjø og morro. Det er brune ansikter, hvite knoker og sjøsprøyt. Det er overraskende naturopplevelser, og det er følelsen av full kontroll og total kollaps. Det er gutter og jenter som trener og leker sammen og har det supersosialt.  Det er dette vi kaller seilglede!

Hva trengs for å bli med å seile?
Har du badetøy, våtdrakt og redningsvest? Da har du alt du trenger for å starte med seiling. Du må selvfølgelig også ha lyst til å være ute i friluft, og til å treffe andre på din egen alder. Arendals Seilforening har resten av det du trenger for å komme i gang. Vi tilbyr grundig opplæring og hjelp. Vi har både joller og brett til utlåns for nybegynnere.

  • Optimistjolla er verdens mest utbredte enmannsjolle for barn og unge. Den blir brukt som opplærings- og konkurransejolle over hele verden.  Med sine gode seilegenskaper og enkle konstruksjon, er den en perfekt enmannsjolle for nybegynnere fra 8 til 15 år. Vi har også fått sydd egne mindre seil som kan benyttes når vinden øker på. Det arrangeres både VM, EM, Nordisk, NM og Norgescup i optimistklassen, åpen for seilere i alderen 13-15 år.
  • A-jolle er en tomannsbåt for nybegynnere. Den er romsligere om mer stabil enn optimisten og egner seg godt for de som synes det er tryggest og gøyest å seile to og to sammen. Egner seg også for å sette sammen ny og unge seilere med litt mer erfarne seilere.
  • RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Gjennom prosjektet “Seiling for Alle” fikk Arendals Seilforening tildelt 3 tomannsbåter fra GjensidigeStiftelsen. Vi ønsker nå å bygge opp et miljø i denne klassen og tilbyr opplæring som er tilpasset seilere med litt eller ingen seilerfaring.
  • Seilbrett har vært populært i mange år og gir en fantastisk nærhet til vann og vind. Balanse, smidighet og litt styrke kommer godt med. Regn med mye ufrivillig bading til å begynne med. Hver seiler har sitt brett, men man seiler gjerne sammen med flere. Seilbrettene som blir benyttet på nybegynnerkursene er tilpasset barn og ungdom. Brettseilingen foregår med utgangspunkt i vårt landbase ved kafeen ved Hove camping. Her er det fast trening hver torsdag fra kl 17 vår, sommer og høst. Se asf.no/category/jolle/brett/seiling-for-alle/  og følg oss på facebook.com/seilingforalle.

For mer informasjon om og påmelding til våre seilkurs, se: https://asf.no/kurs/ 
For kontaktinformasjon, se “Om Jollegruppa“.