Meny ASF

Sommerfest på Seilerhytta


Sommerfest på Seilerhytta er et av høydepunktene for BB11 seilere i Arendals Seilforening. Sommerfesten avholdes en lørdag og søndag i overgangen mai / juni, og starter med at alle møtes på vår felles brygge i byen kl. 1400. Når båtene er ferdig rigget, og bagasjen er plassert i følgebåt, seiler vi i samlet tropp til  Revesands fjorden og Merdø før vi ankrer opp på Seilerhytta.

P1020212

Seilerhytta under Sommerfesten til BB11 gruppa

Ønsker du mer generell informasjon om BB11 gruppa? Les mer her

Sosialkomiteen
Alle liker et hyggelig arrangement, men ingenting ordner seg selv. I BB11 gruppa er dugnadsviljen stor og det er aldri vanskelig å få noen til å stille. Når vi arrangere Sommerfest på Seilerhytta reiser en festkomite bestående av 5 personer ut allerede på fredag for å stelle mat, rydde, pynte og legge forholdene godt til rette for resten av deltakerne. Alle arrangementer i regi av BB11 gruppa har en egen sosialkomite som planlegger og steller i stand til arrangementet.

DSC_0006

Erik Steller, Terri Jay, Anne Kjøge og Kari Steller i gang på Seilerhyttas kjøkken fredag kveld. En dag før resten av deltakeren kommer ut

DSC_0007

Stua i Seilerhytta ferdig pyntet fredag kveld. Nå er alt klart til lørdagens middag

Vi samles på BB11 brygga
Sommerfesten er utelukkende et sosialt arrangement. Målet er fullt og helt å hygge seg med sin nypussede båt og gode seilervenner. Vi samles på BB11 brygga kl. 1500 for vår felles seilas. Her er det følgebåt som kan ta bagasje og ta vare på sikkerheten om det skulle blåse opp på vår tur til Merdø. Seilturen som foregår i samlet flokk tar ca. 2 timer før vi ankommer Seilerhytta.

DSC_0101

Lørdag kl. 1500 samles vi på BB11 brygga og gjør klar for felles seilas

Seilturen
For mange er sommerfesten den første virkelige «lange» seilturen med BB11 dette året, og gleden over en lang og hyggelig kosetur på fjorden med gode venner er stor. Turen starter ved bryggene i byen og går ut Galtesund. på vei  til Seilerhytta svinger vi innom Revesandsfjorden og Merdø før vi fortøyer på Seilerhytta.

IMG_7574

Seilturen er i gang og vi er kommet til Galtesund. I Bakgrunnen ses Trommøy

IMG_7622

Herlige forhold, og solen varmer. I Bakgrunnen ses Merdø

IMG_7674

Bjørn Anders Sti og Hans Petter Bjørnevaag nærmer seg Seilerhytta. I bakgrunnen ses Merdø

P1020231

Det slappes av på Seilerhytta etter endt seilas

P1020229

Sommeren nytes på Seilerhytta

Seilerhytta
Seilerhytta er det endelige målet og samlingspunktet på Sommerfesten til BB11 gruppa. Hytta har en stor god stue i første etasje, et godt kjøkken samt et mindre oppholdsrom og noen soverom i andre etasje. Nå er vi stort sett heldige med været når vi har sesongstart, men skulle været bli dårlig, så er hytta mer enn romslig nok for å hygge seg inne.

DSC_0199

Seilerhytta

Middag
Når BB11 gruppa har sosiale arrangementer legges det stor vekt på gode måltider. På Sommerfesten serveres det vanligvis en tre retters middag som senest forberedes dagen i forveien. Men det er slettes ikke uvanlig at noen har jobbet med middagen alt flere dager før noen av oss befinner seg på Seilerhytta.

IMG_1229

Middagen er servert i Seilerhyttas stue

P1020261

Herlig middag

Kveldskos
Middagen er fortært og BB11 gruppas medlemmer hygger seg med nydelig forsommers vær på Seilerhytta

P1020267

BB11 seilerne Kenneth Valentine og Peter Harris underholder med sekkepipe

IMG_7770

Kveldsstemning

P1000286

Småprat ved bordene

P1020284

Snart er kvelden over

P1020320

Natten er over, og vi våkner til nydelig sommervær

IMG_7843

Frokostbuffet inntas i Seilerhyttas stue

IMG_7892

Litt kaffe og kake etter frokost, før kursen settes hjem ca. kl. 1300

IMG_7848

Så var en nydelig helg på Seilerhytta over og sesongens regattaer kan starte