Meny ASF

NC2 – en liten oppsummering og noen fakta……..

Kategori: 2008 NC2 av den 8. mai 2008 0 Comments

3 flotte seildager er overstått og jeg har lyst til å berømme alle våre flotte seilere som har deltatt denne helgen. Vi har hatt en stort arrangement sist helg med 307 seilere fra hele landet. Det ble seilt på 4 baner i 6 ulike båtklasser. Da er det veldig hyggelig at vår forening var representert i nesten alle klasser (det var kun Laser som ikke hadde en ASF-seiler på startstreken) med totalt 17 seilere!

I Optimist B – tidligere yngste klasse Optimist – hadde vi 2 deltakere av de totalt 21 som var påmeldt. Christine Gustavsen på 11 år deltok for første gang i en Norges Cup og gjennomførte med glans. Hun var nybegynner ifjor og da er det jammen modig å delta i et så stort mesterskap! Ole Unger Weierholt deltok for 2. gang i en Norges Cup og gjentok bragden fra Ålesund med en flott 4.plass sammenlagt.

nc2-christine
Optimist klasse A er den største seilklassen vi har i Norge og her deltok det hele 114 seilere. ASF stilte med 6 seilere som alle har litt varierende erfaring fra så store felt. De 3 dagene bød på ulike forhold og i perioder litt mye vind og høye bølger. Det er en tøff konkurranse i denne klassen, men vi har også her seilere som hevder seg veldig bra. Nicolai Christiansen seiler stabilt godt og endte på en flott 10.plass. Peder Unger Weierholt smilte som en sol på fredag etter gode plasseringer i et stort felt og var nok egentlig riktig irritert over ikke å få seile lørdag pga konfirmasjon. Martine Kjøge fikk en flott 5.plass i en av regattaene. Martine Steller Mortensen seilte en jevn og god serie, men med en litt for god start ble det et sort flagg i en av de ni regattaene. Anne Berit Bergstad er alltid like blid, men synes kanskje det ble litt for mye vind og tøffe konkurrenter denne helgen. Marie Melby deltok i klasse A selv om hun bare er 12 år og klarte seg veldig bra. Hun rundet til og med som nr 2, rett etter han som vant hele klassen sammenlagt, i et av racene. Det var mange som måtte bryte en eller flere av racene og alle som deltok er flotte representanter for foreningen og seilsporten. Jeg beundrer disse ungene seilerne for hva de får til og håper de knytter masse gode vennskaps-bånd en helg som dette.
nc2-caroline-2

Zoom8-klassen hadde totalt 58 deltakere fordelt på 2 klasser – eldste og yngste. Også her var vi representert og Caroline Shiøll Knutsen seilte flott i sin første Norges Cup i denne båtklassen. Vi har ikke så mange i foreningen som seiler denne båt-typen (ca 4 stykker totalt) og da er det ekstra hyggelig at en av disse deltar på en Norges Cup. Caroline var til og med konfirmant denne helgen og kunne derfor ikke delta alle dagene, men veldig sporty å stille opp allikevel.

nc2europa
I Europa-jolle hadde vi 2 deltakere fra klubben av totalt 66 seilere på startstreken. Denne klassen deles i 4 klasser med premiering av damer, damer rekrutt, herrer og herrer rekrutt. Kristian Funderud Melby har vel egentlig sagt at han satser litt mer på skole i år men fikk bl.a en flott 2.plass overall i 5.race. Utrolig sterkt i dette feltet. Jon Aksel Mortensen seilte jevnt og godt og endte til slutt på en flott 2.plass sammenlagt i sin klasse (herrer rekrutt).I Laser-klassen hadde vi totalt 21 deltakere fordelt på 2 klasser. Her var det ingen fra ASF som deltok. Flere av de øvrige deltakerne her konkurrerer om plass til OL i Bejing.
29ernc2
I 29’er klassen deltok 9 båter og her var det spennende hele helgen mht hvem som skulle vinne, hvem som skulle tas ut til ISAF junior VM….. Vår representant her er Karine Holden Feragen som seiler sammen med Julie Granlund fra Kragerø. De endte på en flott 3.plass til slutt.
brett-start-nc2
Brett-klassen seilte Ranking regatta i Arendal og her var det til sammen med 16 seilere fordelt på 5 klasser. ASF var sterkt representert i disse klassene med totalt 5 seilere og plukket hjem en rekke 1.plasser. Jens Monn Hopstock vant junior-klassen mens Nicolay Egeberg fikk 3.plass. Flott gjort av en som ikke kunne seile alle dager da han stod til konfirmasjon. Halvard Holden Feragen vant den største klassen (junior) med Henrik Christiansen på en flott 3.plass. Vegard Johan Eimind deltok også og vant selvfølgelig sin klasse (senior).Det spirer og gror i foreningens jolle- og brett-miljø og jeg håper helgens arrangement kan være med på å gi enda flere barn og unge lysten til å drive med seiling.Mvh
Bente Mortensen
Nestleder Arendals Seilforening

Skriv en kommentar