Meny ASF

Flott Seilhelg for Joller og Brett i Tønsberg

Kategori: Brett, Norgescup av den 26. May 2009 0 Comments

2009_NC_Tnsberg_022

15 jolle- og brettseilere har i helgen vært i Tønsberg og seilt sesongens andre Norgescup. Med mange gode resultater i bagasjen kunne Arendalsseilerne reise hjem etter en flott helg i Tønsberg.

Tønsberg SF stod som arrangør av sesongens første “Stor NC” med 6 startende klasser. Størst utfordring hadde de både sportslig og praktisk i Optimistjolleklassen. Med 145 unge seilere fordelt på 2 klasser hadde arrangøren problemer med å få tatt de unge seilerne riktig i mål noe som førte til at de måtte reise hjem uten premieutdeling. Resultatene ble klare i løpet av kvelden og Arendals Seilforening seilere fikk sine godkjente plasseringer.

I tillegg til 6 deltakere i Optimistklassen hadde vi deltakere både i Europajollen og brettklassen RS:X.
I Optimistjollen seilte sisteårsseilerne Martine Kjøge og Martine Mortensen (begge 15) jevnt og godt i det store feltet og kunne reise hjem som henholdsvis nr 7 og 10 av jentene. I tillegg seilte Marie Funderud Melby, Ole Unger Weierholt, Kristine Gustavsen og Simen Duus Carlsen bra, noe som lover godt for årene de har fremover i jollen.
I Europajollen var det unge John Aksel Mortensen som seilte best av sørlandsseilerne og endte som nr 7 av guttene. I Europaklassen deltok også Kristian Funderud Melby, Peder Unger Weierholt og Johan Gustavsen som kan se tilbake på en helg med gode enkeltplasseringer.
FredrikKjoge
Arendals seilforenings brettseilere fortsetter å dominere. I Norgescup sammen med jolleklassene er det OL-brettet RS:X som deltar. Denne helgen var det uttak til ISAF’s JrVM i denne klassen og Arendalsseileren Halvard Holden Feragen seilte overbevisende og var klart best av juniorene. Han vant sin klasse og ble belønnet med en tur til Brasil i juli. I RS:X seilte Karine Holden Feragen og Henrik Christiansen mange bra seilaser og kan se tilbake på gode enkeltplasseringer.

I tillegg til Norgescupen arrangert av Tønsberg seilforening arrangerte Tønsberg Brettseilerklubb Norgescup for de yngste brettseilerne i BIC T293. Her deltok Fredrik Kjøge og Jonas Gonsholt, begge 13 år for første gang i regatta. Med ti regattaer fordelt på to dager fikk guttene prøvd seg og kunne reise hjem med gode resultater. Fredrik Kjøge vant klassen U15år.

Skriv en kommentar