Meny ASF

Lisens

Kategori: Administrasjon av den 19. mai 2010 0 Comments

Mange har spørsmål om seillisens. Lisensen ble innført i år og skal redde/styrke norges seilforbunds økonomi og handlingsrom.

Inntektene fra lisensene vil gjøre NSF i stand til ivareta seilerene på en bedre måte. Et lokalt resultat av lisensinntekene blir teorikurs for Tur og Hav i Arendal i høst. Kurset holdes av NORSTEAM prosjektet.

Dersom du seiler entype og er mellom 13 og 70 år skal du betale personlig lisens. Entype i ASF vil i hovedsak si E-jolle, brett, BB11 og Soling. For aktive utøvere vil årslisens være det mest aktuelle, om man bare skal delta i ett arrangement kan man løse engangslisens. For en junior jolleseiler koster årslisens 250 kr.

I Tur og Hav er reglene litt anderledes, her er det båten/skipperen som skal ha lisens , såkalt startlisens. Mannskapet behøver ikke løse lisens. Dersom man deltar i bare på onsdagene og Tromøya Rundt og klubbmesterskap behøver båten/skipperen ikke lisens. De større arrangementene som Fløden, Doyle Twostar, Watski Twostar, Færderen, HH Skagen vil utløse behov for at båt/skipper løser startlisens.

Man kjøper lisens på www.seiling.no her finnes også informasjon iom lisensen.

Det innformasjon om lisens vil også bli slått opp på seilerhytta.

 

 

 

Skriv en kommentar