Meny ASF

Fine opplevelser fra Junior Nordisk i Finland

Kategori: Internasjonalt av den 28. July 2010 0 Comments

ejolle_2010_martin_og_johan

Junior Nordisk i Helsinki har vært en flott opplevelse for seilerne fra ASF. Det har vært utfordrende og lærerikt for mange  hvor de fleste har hatt sin debut i et internasjonalt mesterskap, og som kan ta med seg verdifulle erfaringer videre. Kolonien fra Arendal har gort en god innsats og er svært motivert for videre innsats framover.

Forholdene har vært krevende og vekslende fra medium til lite vind for optimistene, og noe hardere vind for e-jollene. Det har vært fantastisk vær med mye sol og tropevarme, som har bidratt til syden stemning på turen.

jnom2010briefing

Seilerne har også fått ny erfaring med kombinasjon lite og vekslende vind som sammen med bølger har gitt utfordringer vi ikke finner på Revesand fjorden. Med som trener fra NOK var også vår egen Ingrid Mortensen som fulgte spesielt opp jente seilerne i optimist.

Det har vært god innsats fra alle seilerne, der resultatene bærer preg av tette felt med mange gode seilere og hvor små marginer kan utgjøre store forskjeller på resultat listen. Det har vært flotte enkelt seilaser hvor samtlige seilere har markert seg godt og som viser at de hører hjemme i dette selskapet.  ASF var representert blandt Kadettene ved Sinde Gustavsen, som gjorde en topp innsats og arbeidet seg inn på en flott  21. plass. For optimistene var det Ole Weierholt som var beste seiler med totalt en 54. plass etter jevn og fin seiling, og med Simen Duus Carlsen på en fin 75. plass etter gode enkelt plasseringer.  For Jentene ble det en god 61. plass for Kristine som var god og stabil seiling hele uken.

jnom2010_apning

Guttene i e-jolle var godt representert og gjorde en meget god regatta. Hartvig Kristiansen åpnet med en sterk 3. plass og endte til slutt på 16. plass. Johan Gustavsen hadde også topp 10 plassering og endte på 21. plass. Tett fulgt at Peder Weierholt på 22. som var vår beste etter første dag, men som dessverre fikk siste dags seilaser ødelagt pga teknisk skade på båten. Martin Vevstad fulgt godt opp og endte på 25. plass og kunne vise til veldig jevn og god seiling under de svært varierende forholdene som var under JnoM i Helsinki.

ejoller_jnom2010

Det har vært en fantastisk uke for både seilere og det alltid engasjerte støtte apparatet, vi gleder oss over en fin tur og til neste mesterskap hvor vi håper å få med minst like mange.

JnNoM_logo

For mer detaljer og informasjon, sjekk ut de offisielle sidene på

              JNOM, Helsinki

Skriv en kommentar