Meny ASF

Sesongstart på Sørlandet

Kategori: Seil Sør av den 16. March 2011

Sesongstart

Sørlandsseilerne startet sesongen denne helgen med samling i gjestehavna i Arendal. Arendals Seilforening inviterte seilere fra samarbeidende klubber og totalt 31 seilere har benyttet finværet i helgen til sesongstart mellom isflakene.

I tillegg til egne seilere har vi hatt besøk fra Ålesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad, Horten, Bærum, Bunnefjorden ved Oslo og Nesodden. Optimister, Europajoller og Lasere har trent under flotte forhold, godt hjulpet av Arendal Havnevesen som har stilt gjestehavna til disposisjon for de vårfriske seilerne.

Yr gjensynsglede opplevdes da seilerne møttes etter en lang vinter på lørdag morgen som opprant med gode vindforhold og sol, noen til og med i ny båt for sesongen. Søndag morgen var sur med litt sludd.

Aldersgruppen er fra 11 til 19 år, med spenn helt fra spreke nybegynnere til regattaseilere. Seilforening hadde skaffet dyktige trenere fra Norge, Sverige og Danmark for sesongstarten, og sikkerheten ble ivaretatt av en rekke sikringsbåter, samt at det ved vinterseiling stilles strenge krav til seilernes utrusting slik som tørrdrakter, flytehjelp og beskyttelse mot kulden.

Optimister_sesongstart
 

En formidabel innsats fra foreldregruppen i dagene før stevnet med å brøyte og klargjøre gjestehavna og utsettingsramper, samt havnevesenets velvilje, gjorde at arrangementet var mulig å gjennomføre.  Etter hver økt på byfjorden har seilerne samles i Skipperkroa og fått varm mat og drikke før de returnerte til sjøen.

 

 ejoller_sesongstart

Arrangementet markerer starten på sesongen for Arendals Seilforening og alle voksne og barn ønskes velkommen til foreningens forskjellige aktiviteter og introduksjonskurs etterhvert som aktivitetene kommer i gang utover våren. Informasjon vil bli gitt gjennom avisene og kommunens informasjonsbrosjyrer som deles ut gjennom skolene. På Seilerhytta på Brattholmen er alle alltid velkommen.

Seilerhilsen fra Ungdomsgruppa i Arendals Seilforening.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.