Meny ASF

Klassemesterskap Soling vel gjennomført

Kategori: APL Race Week 2011 av den 3. august 2011

APLRW2011_NOR128Da er 15 utgave av APL Race Week vel overstått. Retter på vegne av solinggruppa i ASF og alle deltakende solingseilere en stor takk til regattasjef Eivnd Feragen, banemannskapet og alle andre frivillige for et prikkfritt gjennomført arrangment.

Gratulerer til klassemester Preben Asbjørnrød og hans mannskap i NOR 128 Wild Thing.

For 7. gang arrangeres Soling som del av APL Race Week, og for 4. gang som mesterskap. NM i 2006, EM i 2007, NoM i 2009 og i år som Klassemesteskap.  Og det er vel det eneste en kan trekke frem som negativt ved årets arrement – det at deltakelsen ikke kvalifiserte til NM status.  Her må Norsk Solingklubb, undergruppene i seilforeningene i Arendal, Tønsberg og Asker og de enkelte solingteamene jobbe aktivt for å opprettholde solingklassens eksistens og status.

Men de 16 båtene som stilte, opplevde fantastiske dager utpå havet og på land.  Lite vind gjorde det krevende og seile i den sterke strømmen utenfor Hoveodden.  Valg av banehalvdel kunne bli avgjørende – skulle en gå langs land der det var mindre strøm, eller skulle en gå ut i påvendte om meldt vinddreining mot vest.  Nei, enklet var det ikke, men flott var det! Sommerværet viste seg fra sitt fineste denne helga, med varme, masse sol, flat sjø, men dessverre også for oss, litt lite vind.

Preben Asbjørnrød i NOR 128 Wild Thing, med bestning fra Arendal, Sandefjord og Tønsberg, ble klassemester.  Med tre tellende seiere og to 3. plasser ble det til slutt en relativ klar seier.  Men den jevneste seilinga sto NOR 147 A1 Tannlegen for. Tannlegebåten hadde i år fått samlet sitt opprinnlige «Reloaded» team. Og det viste seg særs vellykket.  De kunne stryke en 5. plass som sin dårligste plassering, og havnet tilslutt på en sterk 2. plass, fire tellende poeng bak vinneren (men to foran uten styrkninger).  Dette var et hyggelig gjensyn!

Et annet hyggelig gjensyn var juniorseiler Jon Aksel Mortensen som sist deltok i Nordisk Mesteskap i soling i Arendal i 2009.  Denne gang hadde han fått låne pappas mer konkurranserigga soling, NOR 100, og fått med seg søstera Ingrid Mortensen og hennes kjæreste Henrik Arnesen.  Juniorene seilte jevnt og godt og endte på en sterk 5. plass, bak Frank Lavrsen i DEN 126 på 3. plass og NOR 151 Norsafe på 4. plass.

Dag Usterud, som alltid er å regne med når medaljer skal utdeles, endte på en litt skuffende 6. plass.  Dette var nok ikke Dag på sitt beste, men kan fra et subjektivt ståsted også tokes som at nivået i solingklassen forsatt er godt, selv om deltakelsen var lav.

Til slutt vil vi også rette et hjertelig velkommen til mandalsgutta Kristian Syvertsen, Øystein og Gøran Spetland  i NOR 111 Facit som deltok i et solingmesterskap for første gang.  Det var kjekt å se noen nye fjes.  Håper å se enda flere nye fjes til neste år!

 

APLRW2011_Felt_Soling

Med vennlig hilsen
Solinggruppa ASF

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.