Meny ASF

Sølv til arendalsseiler i Junior Nordisk Mesterskap

Kategori: Internasjonalt av den 1. August 2014

Arendals Seilforening stilte med fire e-jolleseilere og en optimistseiler i årets Junior Nordisk Mesterskap (JNoM),  som som gikk av stabelen 21.-25. juli i Horten.

Laila Cecilie Vevstad ble nummer to i klassen for jenter i Europajolle, med en 13. plass totalt (3.plass som beste enkeltresultat). Laila Cecilie var eneste norske jente i Europajolle. Samuel D. Selås ble nr. 10 totalt (3. plass som beste enkeltresultat) og dermed beste Arendals-seiler totalt i mesterskapet. I tillegg deltok Erlend Nøss Rustekaas med en 26. plass (8. plass som beste enkeltresultat) og Kristian Vale som ble nr. 30 (25. plass som beste enkeltresultat). I klassen for Optimist ble Kornelia Juul Nyland nr. 40 av totalt 60 seilere i jenteklassen.

Mesterskapet ble arrangert av Horten Seilforening. Horten viste seg fra sin beste side med mye sol og varme. Forholdene var lagt godt til rette for seilerne , men dessverre uteble vinden. Når det gjensto en dag av mesterskapet var det bare Europajollene som hadde fått seglet nok regattaer til å få godkjent mesterskap. For å få godkjent mesterskap i alle klasser, ble det besluttet å fremskynde starten til kl. 06.00 den siste dagen i håp om å finne litt solgangsbris i soloppgangen. Vinden forble svak og ustabil frem til kl. 12 da solgangsbrisen fra sør kom. Mye av æren for at Optimistseileren fikk fullført et godkjent mesterskap må tillegges regattasjef Ole Richard Mortensen fra ASF. Han brukte alle knep i boka for å klare å få til nok regattaer for et tellende mesterskap. Ole Richard Mortensen blir også regattasjef under VM for Europajoller i Arendal neste sommer.

JNoM2014_Laila

Pallen for Europajolle, Jenter.
1: Caroline Petterson, Sverige
2: Laila Cecilie Vevstad, Norge
3: Aino Ikonen, Finland

JNoM2014_E-jolle_laget

Det norske europajollelaget i JNoM 2014 i Horten. Fra ASF er Laila Cecilie Vevstad til venstre foran, Samuel D. Selås til høyre foran, Kristian Vale med flagget, trener Carl Hanson til høyre for Kristian og Erlend Nøss Rustekaas til høre for Carl.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.