Meny ASF

Seilere og trenere trosset vær og vind

Kategori: Seil Sør av den 25. March 2015

DSC_2060

Sesongstarten på hjemmebane ble en frisk opplevelse for seilere, trenere og støttemannskap. Yr hadde meldt 2 grader og frisk bris, men det satte verken stopper eller demper på samlingen, som ble arrangert på Hove helgen 20. til 22. mars. 26 tilreisende seilere og foreldre ble innkvartert i en 7 roms brakke. Over 32 seilere var samlet for sesongoppkjøring i farvannet ved og utenfor Hoveodden.

For Optimist var to drevne ringrever, Tomas Kjellstrand og Gorm Grenness trenere. For Europajolle var arrangørene heldige å få tak i regjerende verdensmester, Lars Johan Brodtkorb og siste års klasseklubbtrener, Jon Aksel Mortensen som trenere.

Lørdag begynte med flotte forhold med strålende sol og nok vind. Alle seilerne kom seg på vannet, men første økt ble av varierende lengde for seilerne. Noen seilere fikk nok av vinden, andre hadde tekniske problemer. Andre økt ble bra for alle. Sola skinte og vinden løyet nok til at alle fikk godt utbytte av treningen. Lørdag kveld serverte Arendal Catering middag til alle seilere, trenere og foreldre. Seilerne avsluttet kvelden med en fotballkamp, Optimistseilerne mot Europajolleseilerne.

Søndag blåste det passe, men sola uteble. Første økt ble avsluttet i et forrykende snøvær uten at det påvirket gleden over å være på vannet igjen. Optimistjollene avsluttet samlingen med en treningsregatta, Europajolleseilerne med en ekstra lang brifing med fokus på lenseteknikk. Lars Johan hadde filmet seilerne ute på havet og kommenterte filmklippene. Han demonstrerte en utrolig innsikt og forståelse for hvordan seilerne kan tjene mye på å være bevisst på hvordan bølgene og kursvalg sammen med aktiv bruk av skjøte påvirker farten på lens.

De fleste Europajollene ble pakket for å delta i regatta og treningsleir på Gardasjøen neste helg, Optimistene forbereder seg på samlinger innenlands og utenlands i påska.

DSC_0032

E-jollebrifing med Jon Aksel og Lars Johan

 

DSC_2113

Individuell oppfølging av trener på vannet

 

DSC_2042

Optimisttrening under veiledning av trener Gorm Grenness

 

SG105074

En hvilestund i sola i lunsjen lørdag

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.