Meny ASF

Bjørnar Erikstad kommenterer landskampen til sjøs!

Kategori: Internasjonalt av den 18. July 2015

Bjornar_Erikstad

Norges store medaljehåp i Paralympics i Rio 2016, Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening, skal lede oss gjennom lagseilasen under verdensmesterskapet i seiling for Europajoller i Arendal i sommer.

Bjørnars merittliste er lang, med blant annet sju NM gull, fire internasjonale medaljer og en kongepokal. Det store målet nå er medalje i Rio 2016. Bjørnar ble kåret til «Årets mannlige funksjonshemmede idrettsutøver i 2014», og ble nylig vinner av Kristinastatuetten, Tønsberg Blads ærespris for 2014.

Vi tok en prat med Bjørnar.
Hva er det som fasinerer deg med seilsporten?
– Det er veldig mye som fasinerer i seilsporten, det å forstå elementene vind, strøm og konkurrenter er noe av det viktigste. Veldig mange kan gjøre det godt i noen forhold, men når man skal vinne et mesterskap må man kunne mestre alle varianter som kan komme i løpet av en serie. Og det å mestre alt er noe annet som fasinerer.

Hva mener du er de viktigste egenskapene til en god seiler?
– Fysiske egenskaper er viktig. Sammen med forståelsen av hvordan en seilbåt seiler raskest. Gjennom å trimme båten riktig, sitte riktig og bruke både det fysiske og mentale på riktig måte.

Hva kan vi forvente oss av lagseilasen?
– Lagseiling er noe helt annet enn vanlig seiling. Her gjelder det at de fire på laget jobber sammen og slår de fire motstanderne. Det gjelder at poengsummen blir lavest. Det er poeng lik målplassering. Første båt i mål får ett poeng, siste båt får åtte poeng. Dermed er det viktigere å få mange seilere på de første plassene enn at en på laget vinner med mange meter. Man må samarbeide samtidig som man har veldig gode kunnskaper om regler og taktiske muligheter. Her kan en ledelse forsvinne veldig raskt. Så det må være full konsentrasjon hele veien.

Hvem er favoritter?
– Det er veldig viktig å ha flyt under lagseilingen. Derfor kan mange lag gjøre det bra. Men regjerende verdensmester er Norge og laget er etter hvert blitt veldig erfarne. Så jeg holder en knapp på hjemmeseier

Arendals Seilforening ser fram til lagseilingen (Nation Cup) på lørdag, og ønsker publikum velkommen til Kunnskapshavna i Arendal. Første start er klokka 12:00.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.