fbpx
Meny ASF

Kornelia tok bronse i Finland

Kategori: Internasjonalt av den 28. July 2015

DSC_9270

Kornelia behersket de vanskelige forholdene godt og seilte seg inn til bronse i optimistklassen under Junior Nordisk Mesterskap i Finland. Kornelia ledet nordisk før niende og siste seilas, 6 poeng foran finske Lilian Tanhuanpää og 10 poeng foran norske Nora Edland fra Asker Seilforening. Dessverre seilte Kornelia sitt svakeste løp i siste seilas. Men det holdt likevel til en sterk pallplass, 5 poeng bak finnen og 2 poeng bak lagvenninnen.

Kornelia og de norske jentene sto for en av de beste prestasjonene i nordisk på flere år med to pallplasser, 5. plass ved Vilde Skirstad Pollen fra Bærum og 11. plass ved Mathilde Elise Lind fra Bergen Seilforening. Kornelia får også med seg bronsemedalje fra lagseilasen, der hun var en av fem jenter som representerte Norge.

P1040062_utsnitt

Kornelia ledet an på siste kryssen opp mot mål i seilas 4 som tilslutt ble avlyst da sløremerket hadde drevet av og de fem-seks i front måtte krysse opp til alternativt merke (flagg M). I omstarten ble Kornelia tilslutt 20, etter å ha rundet som nr 45 på toppmerket. Gode opphentinger, spesielt på siste krysslegg, var et av Kornelias varemerker i dette mesterskapet.

Mesterskapet gikk av stabelen i Kantvik, noen mil sørvest for Helsinki. Seileforholdene var skiftende og utfordrende, med mye og langvarige vindskift og veldig varierende vind. Nesten 80 jenter deltok i optimistklassen, med representasjon fra Finland, Sverige, Danmark, Latvia og Litauen, i tillegg til Norge.

Det ble også finsk seier i gutteklassen, med 25. plass til Lillesandsseileren Thomas Johan Frigstad og 84. plass til Markus Vale fra Arendals Seilforening. I Europajolle deltok Kristian Vale fra Arendals Seilforening, som endte på en 15. plass til slutt, av totalt 23 seilere.

Resultater fra JNoM i Finland finner du her.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.