Meny ASF

Sommerseilskole i uke 32

Kategori: Jolle & Brett, Kurs, Seiling for Alle av den 5. July 2015

DSC_8848

Arendals Seilforening inviterer barn og unge til sommerseilskole hver dag fra kl 8.30 – 16.30 i uke 32; mandag 3. til fredag 7. august. Hensikten med kurset å skape interesse for seiling, samt gjøre barn trygge i en seiljolle og i nærheten av vann. Vi ønsker å etablere gode holdninger rundt det å være på vannet. Kurset har basis i jolleseiling, der vi vi ta i bruk foreningens 9 optimistjoller og 3 nye RS Feva som vi var så heldige å få tildelt av Gjensidige Stiftelsen i år i forbindelsen med prosjektet “Seiling for Alle”.

Optimistjollen er velegnet for å lære grunnleggende seilferdigheter for barn 8-12 år, og er en fin båt for å videreutvikle seg i som seiler frem til 14/15 års alderen.

RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Kan benyttes av seilere med litt eller ingen seilerfaring.

Seiling handler mye om å beherske naturelementene vann og vind. Det er en utendørsidrett som gir utøverne masse frisk luft, mestringsfølelse og sosialt samvær. Seiling er også en av de idretter man aldri blir utlært. Vindstyrke og bølger vil alltid være i endring og gir stadig nye utfordringer for utøverne. Dette gjør også at seiling ofte benyttes like mye som rekreasjonsidrett som konkurranseidrett.

Sikkerhet på sjøen er viktig. Det er heldigvis veldig sjelden ulykker i forbindelse med seiling. Her er noen enkle regler som gjør det trygt å seile:

  • For å seile må du kunne svømme.
  • Ha alltid på seilervest når du skal seile. Gjerne også når du går på brygga.
  • Pass hodet! Det kan være vondt å få bommen i hodet.
  • Ikke seil alene.

Det settes et tak på 15 seilere. Deltakerne vil hele tiden bli tett fulgt opp av 3-4 erfarne seilere/trenere. I tillegg til å seile jolle, vil det også være anledning til å prøve SUP (Stand Up Padling), og kanskje litt seilbrett for de som vil. Dere vil også dra på tur sammen med instruktørene i katamaranene våre. Det blir masse bading – og moro!

Praktisk informasjon
Kurset avholdes i trygge og gode omgivelser i Hovekilen ute på Tromøy. Basen vil bli ved Campingstua kafé på Hove Camping. Det vil hver dag bli satt opp avreise med båt fra Arendal gjestehavn (Rådhusgaten 18) kl 8:30, med retur i gjestehavna kl 16.30. De som vil komme seg til Hove på egenhånd må være ved kaféen kl 9 og må bli hentet igjen kl 16.

Seilerne må ha med flytevest, våtdrakt, et ekstra skift, håndklede og lunsj mandag og to dager til. Vi legger opp til tur til Seilerhytta for grilling av pølser til lunsj de to andre dagene.

Deltakeravgift er kr 2.500,- (kr 2.000- for medlemmer av ASF) og betales ved påmelding. Trykk på denne linken for påmelding.

Hovedtrener og kontaktperson: Martine Kjøge (Martinekjoge(a)gmail.com / 994 34 012)

Vi ønsker dere velkommen til leir!

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.