fbpx
Meny ASF

Verdensmestre skal kåres i Arendal

Kategori: Internasjonalt av den 9. July 2015

VM_planlegging

Arendals Seilforening er vertskap for årets verdensmesterskap i Europajolle. Den tradisjonsrike seilforeningen har i over ett år jobbet med planlegging og forberedelser til det store arrangementet, hvor verdensmestere kåres på regattaens siste dag, 25. juli.

Bente L. Mortensen leder arrangementskomiteen, og samler sin flokk for et siste felles møte før det hele braker løs. I forkant av møtet har det vært et møte i gjengen som utgjør regattakontoret. De har gjennomgått Sailwave, programmet som skal hjelpe til å holde styr på alle seilerne, båtene, plasseringer, strykninger og protest.

Men nå er det siste møtet med alle ansvarlige under VM. Vel, hun har sendt regattaansvarlig, Ole Richard Mortensen, hjem for å hvile. De to kan ta detaljer etterpå. De er kone og mann.

-OK. Da tar vi runden rundt bordet, sier Bente. –Overnatting er i boks for både dommere, æresgjester og andre, forteller Kristin Rustekaas, ansvarlig for overnatting. Det er mange tilreisende, hele 65 seilere under Open Week og 97 seilere skal delta i VM. Mange har sine familier med. De fleste bor på Hove Camping, der også regattakontoret ligger.

-Hvordan er bemanningen på innmåling? fortsetter Bente. Jørn Vevstad, ansvarlig for det som skjer på land, bekrefter at de er fulltallige. Innmåling er nøye under VM, viktig med effektivitet i dette arbeidet.

Håkon Weierholt går gjennom planene for åpningsseremoni og avslutningsseremoni. Musikkorps er på plass, innmarsjen planlagt, Arendals ordfører og Paul Depoorter fra den internasjonale klasseklubben, skal si noen ord. -Har vi høyttalere? undrer Håkon. –Jeg har noen som kan brukes, følger Ole Gunnar Selås opp. Han er sikkerhetsansvarlig. Når runden kommer til han, forteller han med stjerner i blikket om muligheten for å låne en sikkerhetsbåt av et lokal båtprodusent. Hestekrefter og sikkerhetsutstyr blir beskrevet, og iveren rundt bordet stiger.

Siri Vevstad og Gro Gustavsen, ansvarlige for regattakontoret, er trygge på at de har alt som skal til for å holde styr på seilnummer og resultater. Camilla Weierholt har jobbet iherdig med å planlegge innkjøp og vaktlister. Alle kioskvaktene er besatt, og kakebakeansvar er fordelt.

-Sponsorene er invitert med på alle nøkkelbegivenheter under VM, opplyser sponsoransvarlig John Arnold Hopstock. Han har gjennom hele året jobbet iherdig med å engasjere lokalt næringsliv som støttespillere for arrangementet. –Sjekk Agderposten på nett, vi har en omtale inne der nå, forteller pressekontakt Hanne Juul. –Vi må også få på plass en Twitterkonto, fortsetter hun. –Det vil være veldig bra for publikum, som ikke er på sjøen, å kunne følge utviklingen på banen utenfor Store Torungen Fyr fortløpende. Webansvarlig og altmuligmann Johan Nyland lover å få på plass Twitter på nettsidene.

Etter drøye to intense timer, heves møtet. Neste treff blir ved opprigg av anlegg på land fredag 10. juli. Alt skal være på plass til mandag 13. juli for registrering og innmåling til kvalifiseringsregattaen Open Week. Påfølgende fredag vil vi få vite hvem som da har greid å kapre de siste plassene til selveste VM. Lagseilasen går av stabelen lørdag 18. juli, og her kan tilskuere følge med fra land. Bjørnar Erikstad, Norges store håp i Paralymipcs i Rio 2016, skal være speaker. Første regattadag for VM er 20. juli, med siste seilas og premieutdeling 26. juli. Tidligere olympiske mester i Europajolle, Siren Sundby, skal overrekke medaljene til nykårete verdensmestre.

Vi ønsker alle VM-seilere god vind i seilene og lykke til i Arendal!

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.