fbpx
Meny ASF

Klubbmesterskap BB11, fra en nybegynners øyne.

Kategori: BB11 av den 19. August 2015

50744

Det nærmer seg klubbmesterskap for BB11 2015. I den forbindelse kan du her lese hvordan opplevelsen var for en “førstereis gutt” i 2014

Undertegnede og makker hadde ikke de helt store sportslige forventningene til klubbmesterskapet 2014. Båten kom på vannet rett før NM 2014, etter mange timer med mye restaurering. Teamet kan i alle fall ikke kategoriseres som: Veldrevet med erfaring. Det var så mange andre båter som kunne kjempe helt i toppen, samt at vi hadde slitt med å knekke koden for hvordan seile godt i middels til mye vind. Vi hadde vært heldig med strømmen og vist god evne til å drive godt i lite vind ved et par anledninger på torsdagsregattaene. Til tross for dette, var vi ikke der, at vi ikke ville forberede oss. Da båten ble benyttet til litt hyggeseiling 2 dager før, la jeg merke til at det begynte å gro skjegg i vannlinja. Dette måtte vekk!

Lørdag morgen før de andre seilerne ankom brygga, var båten skrubbet under. Til tross for at flere av de garvede seilerne som har holdt på med denne båtklassen i rundt 20 år, mente at det ikke var viktig, la jeg merke til at også noen av disse båtene hadde fått bemerkelsesverdig hvit stripe i vannlinja siden sist regatta.

Slepet ut til seilerhytta var også en ny erfaring. NOR-44 gikk fra byen som siste båt, men ankom Seilerhytta som en av de første. Hekkbølgen på BB’n gikk nesten flush med dekket. Jeg gjorde meg noen tankerekker om hvor mye kryssholtet som ble skåret ut i mahogni rett før sjøsetting egentlig holdt? Hvor mye tåler egentlig 8 mm syrefastebolter og epoksy? Draget gikk riktignok framover, 90 grader på boltene, men nå var det krefter i sving. Hvor fort kan egentlig en BB gå? Kan et skrog deformeres bare av vannmassene? Vel framme på Seilerhytta fikk jeg høre hvor fort Bjørn kan slepe en Soling. Denne turen var kun å anse som en rolig søndagstur, der kaffe’n riktig nok manglet.

Regattaansvarlig var Aslak H. Pedersen. Skippermøtet var saklig og informativt selv for en nykommer. Han manet dessuten til romslighet. Dette gjaldt ikke livet. Hadde han hørt rykter om tidligere bøyerundinger på torsdagsregattaene? Jeg hadde med selvsyn sett selv de hyggeligste mennesker på land, bli forvandlet til særdeles ubehøvlede og svært høyrøstede individer med en rorkult i handa. Det var nok lurt å ligge litt unna de mest høylytte.

Startene gikk greit uten de store tumultene. Eivind viste at det ikke var en tilfeldighet at han og makker Tore vant NM. Sigurd Pihl med ungene seilte også imponerende.

De øvrige plassene ble fordelt mer eller mindre rettferdig ut fra antall timer på fjorden. Det sier seg da hvor på skalaen dette teamet havnet. Resultatene ligger forøvrig i sin helhet på ASF sine sider.

Middagen holdt som vanlig svært høy standard.  Da det til tider er svært mange som er engelsktalende, foregikk «Takk for maten-talen» på engelsk. Regattaansvarlig takket også for et særdeles hyggelig miljø i sin tale.

Det var imidlertid i praten før frokost på søndagen at de røynde gutta avslørte noen av BB-11 sine hemmeligheter. Da gikk praten mye i trim, rigg og seil, samt hvor det var gunstig strøm og vind under gårsdagens regattaer.

Vel hjemme ble selvfølgelig alt gjennomanalysert sammen med makker. Begge to har en oppfatning av at evaluering i etterkant må til for å bli bedre. Skal vi kunne ta et steg nærmere de garvede gutta, må det gjøres endringer. Vi kommer sterkere tilbake til neste år.

Undertegnede og makker har hatt en trivelig helg, og anbefaler lesere som er nysgjerrige på hva dette er, å ta kontakt med Eivind Berg eller noen andre i miljøet. Det er stor sannsynlighet for at du kan få prøve deg som mannskap eller rormann.

 

Rune Speikland

BB11, NOR-44

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.