Meny ASF

Drømmen som ble til virkelighet

Kategori: BB11 av den 5. April 2017

I mange år var jeg stadig borte og kikket på de fine mahogni seilbåtene som lå fortøyd i byen, først ved rådhusbryggen og senere borte ved gjestehavnen. Jeg tenkte at når jeg får god til skal jeg prøve å få skaffet meg en slik seilbåt.

Stolt eier rett før sjøsetting

I oktober 2015 leste jeg i Agderposten en artikkel om BB11 gruppen som holdt til på Saltrød, de var interessert i å få flere medlemmer, og de hadde flere båter til salgs. Torsdagen etter artikkelen reiste jeg ned i BB11 hallen for å se på muligheten til å kjøpe en seilbåt. Førsteinntrykket som møtte meg var veldig positivt, lederen Eivind var enda ikke kommet, men jeg ble vist rundt i hallen og det var flere alternativ til båter som var til salgs. Da Eivind kom og vi så på alternativene bestemte jeg meg fort for et restaureringsprosjekt, båten hadde stått på land i ca. 10 år grunnet at forrige eier hadde gitt opp. Det ble mange kvelder og helger i BB11 hallen i tiden fremover, for målet var at jeg skulle sjøsette på samme tid som de andre. Jeg hadde aldri klart å få båten ferdig hvis det ikke hadde vært for all god hjelp jeg fikk av klubbens medlemmer, så en stor takk til alle.

Det er lov å drømme selv om båten står på land


Enda litt igjen, men det nærmer seg

Når restaureringen begynte å bli ferdig kom tankene på hvordan skal jeg klare å seile, jeg har jo aldri seilt alene før, den eneste seilererfaring som jeg hadde var som mannskap på en havseiler i 1 sesong for ca. 20 år siden. Min første seiltur ble fra Saltrød til gjestehavnen en lørdag i begynnelsen av mai 2016, været var fint og det var lite vind, veldig fint for en nybegynner tenkte jeg. Turen tok ca. 8,5 time heldigvis hadde jeg med niste og mobil telefon slik at jeg fikk avverget redningsaksjonen som kona var i ferd med å iverksette, hun trodde ikke det var mulig å bruke over 8 timer på en liten seiltur.


Endelig på sjøen

Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå med regatta seilingen, for det var helst restaureringen og arbeidet med båten jeg hadde hatt fokus på, men heldigvis fikk jeg med meg Tore på de første regattaene, han hadde hatt seilbåt i mange år. Under regattaene ligger jeg foreløpig i det bakerste sjiktet, men det er jo da det bare kan bli bedre.


N-100 er ikke først, men vi henger med


Far og sønn i N-100

Hilsen
Frode Haaversen

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.