fbpx
Meny ASF

Sørlandsmesterskap og klassemesterskap E-jolle

Kategori: Norgescup, Sørlandscup av den 1. October 2017

Etter ett års pause på arrangørsiden, var det igjen dags for Sørlandscup (SC) i Arendal.

SC4 er siste og avgjørende regatta i Sørlandscupen. Her skal både sammenlagtvinnere og mestere kåres. Som del av Sørlandscupen ble det også arrangert klassemesterskap for Europajolle. Denne telte også som 4de og siste NC for klassen.

Regatta på Byfjorden

Denne gang hadde vi valgt å trekke arrangementet inn på Byfjorden, slik at vi fikk vist oss frem. Arendal gjestehavn var landbase for arrangementet. Her ble det lagt egen bane for de ferskeste seilerne helt inn mot bryggeanlegget.

Arendals Seilforening stilte med 2 rekrutter (seilere på andre året) og 3 ferske seilere fra årets nybegynnerkurs. Rekrutt Ingrid Lyngvi-Østerhus deltok i Optimist C på lørdag, mens Elle Charlotte Almås, Magnus og Marius Tan stilte for ASF på søndagen. Ada Elise Berg Gilbo har gått på nybegynnerkurs hos Kongelig Norsk Seilforening i år, men planlegger flytting til Arendal. Så her har vi kanskje enda en rekrutt i foreningen. Velkommen til neste sesong, Ada!

Rekrutt Martinius Hopstock deltok i Optimist B og seilte inn til en flott 4. plass i sitt første Sørlandsmesterskap. Gratulerer, Martinius!

I optimist A klassen fikk arendalsseiler Hårek Nyland Amundsen igjen prøve seg mot andre Sørlandseilere som denne sesongen har seilt aktivt i Norgescupen. Lørdag var det lite vind og lureføre. Ikke akuratt ønskeforhold for Hårek. Søndag tok vinden og humøret seg opp. Hårek seilte inn til en fin 4. plass, i sin kanskje siste sesong og regatta i optimisten. Hvis han finner ut av hva han vil seile til neste år da ?. Sørlandsmester i optimistklassen ble Nicolai Østeby fra Christianssands Seilforening. Han vant klart både mesterskapet og sammenlagt i Sørlandscupen.

Klassemesterskap for Europajolle

ASF stilte med 4 seilere i klassemesterskapet for E-jolle. Samuel Selås var på perm fra militæret og brukte anledningen godt! Han ble klassemester, tett fulgt av ASF seilerne Erlend Nøss Rustekaas og Laila Cecilie Vevstad som sørget for en ren Arendals-pall. ASF seiler Aase Unger Weierholt, som stort sett har seilt RS Feva denne sesongen etter optimisten, vartet opp med fin fin seiling og tok en flott 4. plass i mesterskapet.

Også skiffene var representert i Sørlandsmesterskapet. Brødrene Vale stilte i sin 29’er, og fikk vist frem en av båtklassene som har vært i vekst i Norge de siste årene. Et morsomt, og kanskje litt skremmende, møte for de ferskeste Optimist B seilerne ved rundingsmerket …

Resultater fra mesterskapet finner finner du her: https://asf.no/resultater-jolle/

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.