Meny ASF

Nybegynnerkurs jolleseiling 2018

Kategori: Jolle & Brett, Kurs av den 26. April 2018

Arendals Seilforening har igjen gleden av å invitere til seilkurs for nybegynnere i Optimistjolle og RS Feva. Treningen starter opp på Hove (Strandhuset, Hoveodden 80) tirsdag 8. mai kl 18.00 med bla. utdeling av lærebok om seiling til seilerne, møte med trenere og informasjon til foreldre og foresatte.

Onsdag 9. mai er det bassengtrening på Moltemyr fra kl 15.30 for å bli litt kjent med båten. Deretter er det kurs hver tirsdag frem til skoleslutt og på høsten fra og med tirsdag 14. august og frem til høstferien.

Det blir arrangert fellestransport fra Rådhusbrygga kl 17.20, Kolbjørnsvik kl 17.25 og Revesand kl 17.30, med retur henholdsvis kl 20.05, 20.10 og 20.15.

Foreldre oppfordres til å bli med på treningene, men dette er ikke noe krav. Kursavgiften på kr 1.600,- (1.400,- for medlemmer) inkluderer lærebok om seiling og lån av seiljolle, samt medlemskap i Arendals Seilforening.

Optimistjollen er velegnet for å lære grunnleggende seilferdigheter for barn 8-13 år, og er en fin båt for å videreutvikle seg i som seiler frem til 14-15 årsalderen.

RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Kurset er tilpasset litt større seilere med litt eller ingen seilerfaring.

Alle seilere må ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift for treningene ute på Seilerhytta. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for optimistjolle og 10 år for RS Feva. Trenerne i Arendals Seilforening har lang erfaring som seilere og har trenerutdanning fra Norges Seilforbund.

På kurset vil det bli lagt særlig vekt på følgende:

  • Bli trygg i båten
  • Grunnleggende ord og uttrykk
  • Grunnleggende ferdigheter
  • Rigge båt og utstyr
  • Mestring og moro
  • Sosialt

Nybegynnerkursene er til tider svært populære, og det gjelder å være raskt ute for være sikker på å få plass. Førstemann til mølla gjelder. For de som tok nybegynnerkurs i jolle i fjor vil treningen i år være på tirsdager i en egen gruppe som en fortsettelse fra nybegynnerkurset.

For påmelding: https://www.deltager.no/nybegynnerkurs_jolleseiling_2018

Ta kontakt med Carsten Hopstock på telefon: 917 75 748 eller på epost: carsten.hopstock@gmail.com om du lurer på noe.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.