Meny ASF

Seilsportsligaen inntar Arendal – kom på brygga å se!

Kategori: Seilsportligaen av den 6. September 2018

Årets Seilsportsliga avgjøres i Arendal. Fredag 7. september ankommer 140 seilere fra 30 seilforeninger. Lagene skal i løpet av helga kjempe om pallplasser, opprykk og nedrykk. Vårt eget lag ligger på plassen over nedrykkstreken og skal kjempe om å beholde plassen i Eliteserien. Greier vi å holde oss over streken? Har vi fordel av hjemmebane? Det får vi svar på i løpet av helga.

Hva er seilsportligaen? Her er noen viktige stikkord:

 • Ligaseiling med to nivåer; Eliteserien og 1. divisjon
 • 15 seilforeninger på hvert nivå
 • Lag med inntil 6 seilere
 • 4 stevner i året
 • Inntil 14 runder a 3 heat pr stevne
 • 5 like båter av typen J70 i hvert heat
 • Korte intense seilaser
 • Seiling tett på land
 • Rullering mellom hver seilas
 • All dømming på vannet
 • 4 lag rykker opp – 4 lag rykker ned

Arendals Seilforening har vært med i Seilsportligaen siden oppstarten i 2015. Vi har stilt med mange ulike lag, og har både vunnet stevner og havnet sist på resultatlisten.  

Arendals Seilforening vant regionkvalifiseringen i oppstartsesongen og kvalifiserte seg for Eliteserien (som da het 1. divisjon) for 2016.

I 2016 sesongen vant vi stevne 3 i Stavanger og endte tilslutt på en fin 4 plass sammenlagt, 1 poeng bak pallen. Laget besto da av en grunnstamme bestående av Bjørn og Petter Mørland Pedersen, samt per Eilert Vierli.

I 2017 sesongen stilte vi med flere ulikt sammensatte lag på de forskjellige stevnene. Det at vi vant stevne 3 i Larvik, var avgjørende for at vi beholdt plassen i Eliteserien. Vi endte til slutt på 11. plass sammenlagt i 2017, a poeng med Florø på 12. plass og Fredrikstad på 13. plass, som begge rykket ned.

2018 startet trådt. I Bodø greide vi ikke å stille lag engang, men strålende seiling av Team ASF og en 3. plass på stevne 3 i Larvik førte oss opp over nedrykksstreken på sammenlagtlista før siste stevne. Vi håper at hjemmebane i sesongavslutning skal gi foreningen løftet vi trenger for å berge plassen i Eliteserien.

Vi ønsker laget vårt lykke til – og håper at flest mulig av egne medlemmer og andre skuelystne kommer ned på brygga i Kunnskapshavna og heier, og preiker og ser!

Laget er det samme som i Larvik og består av Bjørn Mørland Pedersen, Carsten Hopstock, Per Eilert Vierli og Laila Vevstad.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.