Meny ASF

Klubbmesterskap BB11

Kategori: BB11 av den 9. September 2019

Lørdag 31 august kl 09.00, var det oppmøte for BB11 gruppa på brygga ved gjestehavna for klargjøring av båter og mannskap. Dagens mål – klubbmesterskap BB11, sosialisering, ulike markeringer, utdeling av heder og ære, inntak av god mat og gode historier. Det var totalt syv båter som satte kursen for seilhytta denne formiddagen. To av de ni deltakende båtene var fraktet ut til seilehytta dagen før. Fine vindforhold gjorde sitt til at alle nådde ut til hytta, fikk fortøyd og gjort seg klare til rormannsmøte kl 11. Dagens bane, seilingsbestemmelser og annen nødvendig info ble behørig presentert av regattasjef. Etter inntak av kaffe og en liten matbit for de som hadde behov for det, var det klart for rigging av båter og navigering til Revesandsfjorden. Stedet hvor selve seilasene i mesterskapet ble gjennomført.

Startsignal for første seilas gikk kl 12.00. Gode og relativt stabile vindforhold gjorde seilasene til en fin opplevelse for de fleste. Det ble gjennomført seks seilaser i løpet av regattaen. Selv om det ble en suveren vinner denne gang, var det til tider kniving om plasseringene. Stort sett over hele resultatlista…. God vind, og litt endring av retning,  gjorde sitt til at banen ble noe forlenget før siste seilas.  Alle seilasene gikk fortløpende, så kosekurs og inntak av mat og drikke underveis i regattaen, måtte organiseres som best man kunne. Litt brødsmuler på dørken må man dog regne med når det står på som verst. Alt i alt en glimrende gjennomført regatta av regattasjef og hans medhjelpere. Alle båter kom seg fint gjennom seilasene, og med godt vær, god temperatur og fornøyelige seilere, ble kurs satt mot seilerhytta straks regattaen var over.

Da alle seilere var vel ankommet seilerhytta, og grillen var tent, ble det servert utmerkede ventepølser i valgfritt trekk. Enten brød eller lompe. Her kunne den enkelte velge fritt.

Kl 17.00 var det tid for premieutdeling. Det ble markert både det ene og det andre som seilerne har vært med på denne sesongen. Vårcup, sommercup og høstcup med sine deltakerpremier, klubbmestere behørig applaudert. Deltakere med sine plasseringer i NM i Brevik ble nevnt. En fin markering hvor enkelte fikk supplert sine porselssamlinger i noe større utstrekning enn andre. Men sånn er det vel. Er man en vinner, så er man en vinner.

I etterkant av premieutdelingen ble det tid til litt organisert seiling/tauing av båtene tilbake til byen, for de som ønsket det. Ellers var jo dette tida for å rette fokus mot sosialisering. Interaksjon mellom de deltakende individene i ansamlingen. En artig øvelse, som rett som det var medførte både latter og glede. Dette vedvarte forøvrig utover hele kvelden. Middag ble servert cirka kl 19.30. Biffgryte med hjemmelaget potetmos var noe som falt i smak. Stemningen var på topp og det ble tid til både en og to og opptil flere taler underveis. De gode historiene fikk sin plass de og. Det hele ble avrundet med kaffe og kake og fremvising av bilder fra året som har gått.

Tida for oppbrudd fant sted rundt kl 23.30. Da ble de som skulle til land igjen tilbudt plass ombord i et par båter, og de som skulle overnatte, fikk lov til å bli igjen på seilerhytta. Søndagen ble det dekket til frokost for de som overnattet. Seilerhytta ble ryddet og vasket, og etter at alle oppgaver var kvittert ut, ble kurs satt mot land.

Arrangementet ble gjennomført på en utmerket måte, og deltakerne så ut til å ha det trivelig under hele seansen!

Freddy Røed

 

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.