Meny ASF

Klubbmesterskap BB11

Kategori: BB11 av den 8. september 2021

Lørdag 4. september var det duket for avslutning av 2021 BB11 sesongen med det tradisjonelle klubbmesterskapet. Starten bød på krevende forhold på Merdøfjorden med 11 m/s i kast fra øst. En av de gamle damene (N-192) protesterte mot forholdene på sitt vis med en sprukket bom og trakk seg tilbake etter to regattaer. Etter dette følte nok flere skippere litt ekstra på forholdene.

Klubbmesterskap 2021

Regattaen ble behørig styrt av Eilert Vierli fra startbåten med kvalifisert bistand fra Duncan Hubbard og Anne Kjøge. Eilert ble støttet av bøyebåt med Tore Tuft og Frode Lauvland og sørget for gjennomføring av seks spennende konkurranser. Det ble tett i toppen av resultatlistene med lik poengsum for andre og tredjeplass. Det var Sigurd Pihl med mannskap som tok hjem førsteplassen i klubbmesterskapet i N-258. Resultatliste finner du etterhvert her.

Solen tittet frem da båtene klappet til kai på Seilerhytta selv om ikke alle kom seg velberget inn uten en liten grunnstøting. Kanskje en forfengelig protest fra N-218 der hennes nye skipper stadig plasserte henne på bunnen av resultatlistene. Etter kappestriden på sjøen nøt mannskapene litt godt i glasset sammen med sikringskost fra grillen.

BB11 formann Roger Haugen, som har loset foreningen gjennom nok en pandemisesong, foretok premieutdelingen for årets seilcup’er og klubbmesterskap. Alle deltakere fikk oppmerksomhet for sine resultater der N-258 med skipper Sigurd Pihl dominerte med seier i Vår og Høst cupen. Seiersrekken ble kun brutt av Inge Roppen i N-305  som tok hjem sommercup’en. Her finner du resultatlistene for vår, sommer og høst.

De gamle BB11 damene ønsket en tidlig kveld og ble slept tilbake til hjemmehavnen før kveldens festligheter. Arrangementskomiteen ved Arild, Rene, Paul, Trude og Roger hadde så forberedt en fortreffelig meny med mat fra grillen og sommerlige salater. I år var bordet dekket med behørige avstand inne i Seilhytta. Fokkeslaskenes fagforening, representert av Bjarne Hiis, holdt et flammende innlegg under middagen der miljø og bærekraftighet var gjennomgående tema. Til tross for at BB11’ene drives frem med fornybar energi ble det bemerket at enkelte båter ikke klarer seg uten større elektriske lensepumper som fra neste sesong bør drives av sertifisert vindkraft. Foreningen satte også fokus på likestilling for kvinnelig mannskap, uten at vi her går i detalj på saken.

Lørdag 4. september ble en flott avslutning på 2021 for BB11 foreningen som har klar seg godt gjennom sesongen med mottoet «vennskap, seiling og regatta».

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.