Meny ASF

Bakgrunn for prosjektet Seiling for Alle


Overrekkelse_DSC_5634

De siste årene har interessen for brettseiling med utgangspunkt fra Brattholmen dessverre dalt. Det er flere grunner for dette. Etter at Torstein Hopstock og Eivind Feragen dessverre etter mange år ga seg som primus motorer i brettgruppa ble det et vakum etter dem. I tillegg har den rivende utviklingen innen brett og seil ført til at Brattholmen ikke er et optimalt sted å drive med brettseiling lengre. Mindre brett med seil som hovedsakelig er laget for slør og fungerer dårlig på kryss, gjør at Brattholmen fungerer på få vindretninger for brettseilere. De fleste lokale seilerne velger derfor å seile ut i fra Hasseltangen, Stølsvika eller som oftest Hove.

I 2009-10 tok Morten Andersen initiativ sammen med Frode Nylen og dannet Arendal Freeriders (AF), en uformell gruppe av brettseilentusiaster, som etterhvert besto av ca. 20 faste seilere, samt tilreisende om sommeren. Filosofien til AF var/er å seile og ha det gøy sammen både i og utenfor vannet, uansett nivå og med felles base slik at man også får med seg det sosiale aspektet. Freeriders-konseptet ble etterhvert adoptert flere steder i landet og Drøbak Freeriders er i dag Norges desidert største brettseilergruppe med egen værstasjon og varsling via ulike medier for felles seiling.

Sensommeren 2013 begynte Terje Tønnessen, Jan Fasting og Morten Andersen å leke med tanken å organisere Arendal Freeriders som en egen brettklubb med hovedfokus på vannlek og moro med base på Hove, eller la Arendal Freeriders bli til brettgruppa i Arendals Seilforening (ASF). Styret i ASF (2013) likte idéen og Terje, Jan og Morten satte i gang med å beskrive konseptet og søke Gjensidigestiftelsen om midler til prosjektet.

Overrekkelse_DSC_5690

Konseptet Seiling for Alle ble godt mottatt av Gjensidigestiftelsen og ASF ble tildelt nesten hele summen det ble søkt om.