Meny ASF

Optimist Rekrutt og VK

Seilskole_2012_IMG_0120

Optimist Rekrutt er for optimistseilere som har gjennomført nybegynnerkurset. Optimist VK, også kalt «Kullseilergruppa», er for optimistseilere som har seilt optimist i to eller flere år.  Treningen er på tirsdager fra kl 17.30 til kl 20.00. Fremmøte på Strandstua (Hovedodden 80) kl 17.30 eller på Rådhusbrygga (utenfor Grid) for fellestransport med avgang kl 17.20.

For rekrutter og viderekommende seilere er det også mulig å være med å seile klubbregatta på torsdager for de som vil. For å oppnå god progresjon oppfordrer ASF til deltakelse i klubbregatta i Optimist klasse C (der det fokuseres på deltakelse og der det ikke er lov med rangering av seilerne).

Det vil fortsatt være mulig å leie optimistjolle det første året som rekrutt, men for å være med å seile regatta forutsettes det egen båt, da klubb-båtene er forbeholdt nybegynnerne torsdager.

Seileferdigheter bedres, videreutvikling av mestringsfølelse og trygghet. Aktiviteten vil fortsatt inneholde mye lek og moro. Ferdighetsmålene finnes i kravene til ”Sølvroret” som oppnås vanligvis etter 2 til 3 år i optimisten:

  • Kunne foreta en grovtrimming av optimistjollen på land
  • Kunne spri om seilet på vannet
  • Kunne foreta en riktig runding av et kryss-, slør- og lemerke
  • Vise riktig plassering i optimistjollen under ulike vind- og bølgeforhold
  • Kunne ”ri amerikaner”
  • Kjenne til innholdet i minst 10 av definisjonene i Kappseilingsreglene del I samt vite hva del IV inneholder

For kontaktinformasjon, se «Om Jollegruppa«.