Meny ASF

Om Nov Race

Arendals Seilforening arrangerer for syvende år APL Race Week Arendal. APL Race Week Arendal er i ferd med å bli et av Norges ledende seilarrangementer. APL Stor NM blir i 2003 en del av APL Race Week Arendal. APL Race Week Arendal og APL Stor NM 2003, vil bli et gigantarrangement for Arendals Seilforening i jubileumsåret, der foreningen fyller 125 år. Arrangementet forventer mellom 500 og 700 seilere.

Stevnet har sitt hjerte i Arendal sentrum og Hove på Tromøy. Her ligger båtene fortøyd mellom seilasene, og her samler alle seilerne seg til after sail og underholdning. Dette er et konsept som er unikt i seilernorge. Før og etter alle seilaser tilbyr foreningen mat til alle seilerne i after sail teltet. Dette kombinert med sosialt og underholdning, skaper en unik stemning.

APL RACE WEEK ARENDAL ER I ÅR DELT OPP I FIRE STEVNER:

APL
Stor NM 2003

I jubileumsåret 2003 har Arendals Seilforening fått tildelt Stor NM. Dette er en ny arrangementsform for ASF, så vel som Norges Seilforbund. Stor NM inkluderer alle de olympiske båtklasser, som skal konkurrere under de Olympiske Leker året etter. Disse er: Europajolle, Laser, Yngling og 49er. I tillegg vil NM for Optimistjolle og klassemesterskap for 29er bli arrangert i Arendal den samme tiden.

APL Race
APL Race har samlet mange av Norges største regattaklasser, som Melges 24, 11 Metre One Design, Albin Express, 49er, BB-11, og er i det alt vesentlige ment for båter under 30fot. I APL Race finner man alt fra klassiske treseilere til fartsmaskiner som kan gjøre opp mot 30 knop. Seilarenaen er spredt fra indre havnebassegn til områdene rundt Torungene. Mange av Norges beste seilere, er hvert år å finne i disse klassene.

APL Big Boat
For de riktig store båtene arrangeres APL Big Boat. Her konkurrerer regattamaskiner over 35fot APL Big Boat har vokst jevnt siden starten og er et flott tilbud til spektakulære regattamaskiner, som ellers har vanskelig for å finne likeverdige båter å konkurrere mot. Ekstra hyggelig er det at APL Big Boat også er blitt en arena for bedrifter som stiller med egne båter og mannskap som en del av bedriftens team building.

APL Classic Wooden Boat
APL Race Week Arendal tar også vare på de tradisjonelle klassene gjennom APL Classic Wooden Boat seilasene. Sommeren 2001 var Arendal prydet av flere titals meterbåter og spissgattere. Mange av treseilerne velger også å bruke APL Classic Wooden Boat som oppvarming til trebåtfestivalen i Risør. I denne sammenheng arrangeres det en egen regatta fra Arendal til Risør etter avsluttingen av APL Classic Wooden Boat.