Meny ASF

Taktikk kveld med verdens beste seiler!

Kategori: Soling av den 1. March 2007 0 Comments

Vinteraktivitetene i asf kjenner ingen grenser. Det gjør definitivt heller ikke kvelden foredragsholder, Bjørnar Erikstad. Hvem har ikke hørt navnet før i seilkretser, nå er han her og skal øse av sin kunnskap om hvordan en skal planlegge for å komme først til toppmerke og holde plassen til en kommer i mål. Om ikke en først i mål så dreier det seg fortsatt om å vinne, Bjørnar vil prøve å lære oss hvilke vurderinger som må til for å få suksess.

Steenhuset 5. mars 2007 kl. 1900

bjrnar1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mye kan sies om Bjørnar. Om en vil sjekke hva han er kjent for er det bare å slå inn navnet på Google. Da får en resultater om: seiling, seiling, seiling og atter seiling. For de som fulgte seilasene i Miami her for en tid tilbake var Bjørnar en av de aller beste. Bjørnar er kjent for seiling i Paralympics, nå er han bedre en de som uten handikap. Her har vi mye å kunne lære, ikke ofte vi får en så profilert seiler innom for en kveldsstund.

  

Klippet fra media:

NØTTERØY/TØNSBERG/OSLO (VG) Med fingrene festet på skuldrene og tennene som våpen, seiler Bjørnar Erikstad (23) for gull i Paralympics. 

Jeg får til det meste
NØTTERØY/TØNSBERG/OSLO (VG) Først da han var fire år, tok Bjørnar sine første ustø skritt. 25 operasjoner senere sto han på egne ben. 

Tønsbergseileren Bjørnar Erikstad ble 10.november hedret med tittelen North Sailor of the Year 2006. Dette ble prikken over i’en for 25-åringen som har hatt en fin sesong i sin 2,4 mR. Han sikret seg gull i NM og VM-bronse i sommer og har også flere topp-fem plasseringer i World Cup. Han satser på Paraolympics i 2008 i Bejiing hvor han er en av favorittene. 

Bjørnar Erikstad vant i Miami

MIAMI: Bjørnar Erikstad vant helgens Midwinters Regatta i Miami. Med det sikret han seg sin aller første internasjonale seier.

Etter åtte knalltøffe løp kunne nemlig ingen true nøttlendingen, som også utklasset regjerende verdensmester for funksjonsfriske i 2,4 mR-klassen, svenske Stellan Berlin.
– Seieren kom egentlig litt overraskende, innrømmer Erikstad.
– Jeg har skiftet ut mye av utstyret mitt mens jeg har vært her borte og har ikke helt fått tak på alt. Likevel var jeg ganske suveren.
TS-eren innledet Midwinters regatta med serien 4-1-4, fortsatte med en tredje- og en åttendeplass før det ble en ny tredjeplass.
– I siste seilas var jeg i tet fra start til mål og i vind opp imot 12 knop, sol og ikke så mye sjø, seilte jeg inn til en sikker seier. Det var gøy!
Mandag starter Rolex Miami OCR, og det er årets første World Cup-regatta – på samme bane som TS-eren disse dagene sikret seg sin første internasjonale triumf.

bjrnar.jpg

 

 

2001  2.4mR  IFDS World Championship  St.Petersburg  USA    Skipper 
2003  2.4mR  Norwegian Championship  Tønsberg  Norway    Skipper 
2004  2.4mR  Norwegian Championship  Oslo  Norway    Skipper 
2004  2.4mR  Paralympic  Athen  Greece    Skipper 
2006  2.4mR  IFDS World Championship  Perth  Australia    Skipper 

 

 

Skriv en kommentar