Meny ASF

Reisebrev fra Vegard

Kategori: Vegard av den 6. March 2007 0 Comments
vintertrening palma 2007 020Hei..

Da var denne samlingen også over, og jeg kom hjem til et kaldt, snøbedekt Norge etter noen gode uker med trening på Palma, Mallorca. Denne samlingen var det skikkelig futt i treningen, og vi kjørte hardt fra dag 1, og med bare en fridag på 10dager, ble jeg helt ødelagt under og etter denne samlingen. Men tross alt, så føler jeg meg bedre nå i etterkant enn det jeg følte før samlingen begynte.

Jeg seilte sammen med Sebastian Wang-Hansen fra Tønsberg og Eivind Sinding-Larsen fra Bærum på denne samlingen. Det viste seg å være noen bra karer/gutter å seile/trene sammen med. Alle ga “full pupp” hele tiden, og det føltes som om vi løftet hverandre til et høyere nivå, alle sammen.
Vi begynte med å ha Esben Slaatto som trener, og hadde noen bra økter med blandt annet pumpeintervaller, korte regattaer, teknisk elementtrening og starttrening. Dette viste seg å være lærerikt for oss alle sammen, ettersom vi har et godt stykke å gå med tanke på å bli bedre til å starte, bedre til å kjøre fort/høyt ut fra start med pumping. Men når det er sagt, tror jeg det er lenge siden jeg har vært så langt nede på det fysiske som det jeg var etter 4dager med intens treninig. Var rett og slett helt ødelagt i kroppen. Har aldri før føltes så godt med en dag uten noen særlig trening som det det var da. Men litt tennis-spilling med de andre guttene var det ikke å komme utenom. Det ble jo da selvfølgelig brettgutta mot lasergutta, 2 på hvert lag. Og selvfølgelig vant jo brettguttene:-) hehe..
Så hadde vi de siste dagene uten trener, men at vi seilerne heller fant ut av hva vi ville trene på og gjørde det. Det ble da en god med fartskjøring på kryss, og fartskjøring på lens/slør. Det viste seg at jeg gikk veldig bra på babord, men på styrbord var det Eivind som var best. Da vet jeg hvertfall hva jeg har å trene på fremover. Styrbord, styrbord, styrbord.. hehe..
Hadde også noen dager med relativt bra vind mot sutten av samlingen. Det var da omkring 20-25knops vind og omkring 2,5meters bølger. Det var spennende på kryss, ettersom bølgene kom litt skjevt i forhold til vinden. På styrbord kryss var det da til tider luftige svev, mens på babord var det å jobbe med å holde høyden og ikke bli for mye dradd med bølgene nedover. Noe av det gøyeste var når vi da snudde og seile slør/lens. Spesielt på styrbord slørlens, hvor vi kunne seile i utforbakke hele veien og hode en stabil fart på over 20 knop. Det var også utordrendes når vi seile babord slørlens, ettersom vi da hoppet utfor bakketoppene og måtte jobbe en del for å ikke kjøre tuppen  av brettet rett inn i bunnen av bølgen og bråbremse. Det ble forresten også gjort noen ganger, og endte i en skikkelig katapult.. Var gøy det også, men det sier seg jo selv at det ike akkurat går fort å litt å svømme mens de andre seiler i 20knop.. hehe..
Nå var det hjem på skolen, og bli ferdig med noen examener på skolen før jeg drar tilbake til Palma,Mallorca på treningssamling før denne samlingen går rett over i Princesa Sofia Cup(Verdenscup), hvor vi virkelig får sett hvor god trening vi har gjort unna i løpet av vintermånedene. Der kommer det ogsp flere norske seilere, blandt annet Halvard Feragen(Arendals Seilforening), Espen Bergø(Sola Brettseilerfrening) og vi som har vært en del på Palma, Mallorca i vinter..
Seilerhilsen fra
Vegard Johan Eimind
NOR 0

Skriv en kommentar