Meny ASF

Vegard og Halvard på Mallorca

Kategori: Vegard av den 29. March 2007 0 Comments
rsxseilere2627Nå er vi endelig tilbake på Mallorca igjen.

Alle sammen. De vil si Eivind Sinding-Larsen, Sebastian Wang-Hansen, Jannicke Stålstrøm, Thea Moholdt, Eivind Feragen, Halvard Holden Feragen og meg, Vegard Johan Eimind.

 

Vi har nå de siste dagene hatt noen gode dager på vannet, med veldig varierende vindforhold og bølgeforhold. Det har vært utfordrende, men det er veldig god trening å trene i slike forhold. Det trenger vi alle. hehe.

 

Halvard har akkurat begynt å seile RS:X, så han har en utrolig læringskurve i forhold til vi andre har som har seilt RS:X en god stund lenger. Det er gøy å se at det er litt vekst i brettseiling også..

 

Dagene består stort sett av:

– Mårraøkt(30min jogging, 15min uttøyning, 20min styrketrening).

– Seiløkt, 2-3timer.

– Restitusjonsjogging etter seilingen, ca1time.

 

Har jobbet mer med å holde flytet i de nye forholdene som har vært denne gangen, ettersom vi er på et annet sted enn der vi har vært på tidligere samlinger. Vi er nå i Callanova, som er litt på sør-vest siden av Palma-by. Det har vært mye dårlig vær hvis det er sola vi trenger for å få farge :-p men siden vi har hatt vind, er det ingen som klager. Vi har hatt Espen Guttormsen som trener og det fungerer veldig bra. Han er god til å observere og på denne måten ser en god del på andre seilere enn bare oss norske, og ser på andre nasjonaliteters seilere for å se om det er noe vi kan lære av de, som det selvfølgelig er.

 

Vi har tidliger jobbet en god del med forskjellige tekniske elementer i seilingen, men nå er det like før regatta og da er det mere fokus på å jobbe med “regatta-modus” for å komme mer inn i hvordan vi skal tenke ute på banen og få hodet ut av “båten” og ha mer fokus på brettseilerne rundt oss og hvordan vi skal plassere oss i forhold til disse.

Men det er gøy å se at fartsmessig, så holder vi norske god fart i mye vind i forhold til de andre. Men vi har en god del å hente når det gjelder litt mindre vind, ettersom vi som kommer fra en annen brettklasse der vi ikke seiler så mye i lite vind, ikke er vandt til å seile i slike forhold.

 

Nå de neste dagene kommer vi til å ta det litt mer med ro for å restituere våre slitne kropper før regattaen begynner om ikke så mange dager.

 

 

Ettersom Seilforbundet(NSF) legger denne regattaen som grunnlag til uttak til prøve-OL i kina i sommer, er denne regattaen viktig for oss alle. Jeg kommer hvertfall til å gjøre mitt ytterste for å greie å kapre denne plassen forran Eivind Sinding-Larsen og Sebastian Wang-Hansen for å få muligheten til å reise til Kina og delta i prøve-OL.

 

I denne regattaen vil jeg derfor se om alle de timene jeg har trenet før i vinter har gjort meg det lille bedre enn mine “rivale” og treningskamerater som skal til. Så her er nervene i høyspenn, og jeg gleder meg veldig til vi skal begynne.

 

NSF legger også en annen regatta i Hyeres, Frankrike som grunnlag for uttaket, men grunnet skolearbeid kan jeg derfor ikke delta på denne regattaen.

 

Seilerhilsen

Vegard Johan Eimind

NOR-0

Skriv en kommentar