Meny ASF

Nybegynnerkurs brett og jolle høsten 2014

Kategori: Brett, Jolle & Brett, Kurs av den 11. August 2014

sommerseilskole

Da er det klart for et nytt nybegynnerkurs for brett og jolle i Arendals Seilforening. Kursene starter opp torsdag 21. august, og vil holde på hver torsdag frem til høstferien. Kursene koster 1000,- kroner pr deltaker og inkluderer leie av utstyr, samt medlemskap i Arendals Seilforening.

Jollekurset vil foregå ved Seilerhytta på Brattholmen fra kl 17:30 til kl ca kl 20:00. Brettkurset vil foregå på Hove ved cafen på campingplassen til samme tid. Det vil bli arrangert skyss ut til Brattholmen kl 17:20 for jolleseilerne. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette.

Seileren må ha en voksen med seg på trening, og i tillegg ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift. Lån av optimistjolle/seilbrett og medlemskap i seilforeningen er inkludert i deltakeravgiften. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for jolle og 10 år for brett. Trenerne i Arendals Seilforening har lang erfaring som jolle- og brettseilere, og har trenerutdanning fra Norges Seilforbund.

På kurset vil det bli lagt særlig vekt på følgende:

  • Lære å bli trygg i optimistjollen/seilbrettet
  • Lære grunnleggende ord og uttrykk
  • Lære grunnleggende ferdigheter
  • Lære å rigge optimistjollen/seilbrettet
  • Fokus på at seiling er gøy
  • Bli kjent med de andre seilerne

 

Nybegynnerkursene er til tider svært populære, og det gjelder å være raskt ute for være sikker på å få plass. Førstemann til mølla gjelder. Juniorgruppa har også en egen facebookgruppe der det også går an å finne informasjon og stille spørsmål. https://www.facebook.com/groups/137409393057096/

For de som tok nybegynnerkurs i jolle vår vil treningen i høst være på tirsdager i en egen rekruttgruppe som en fortsettelse av nybegynnerkurset. Vi vil gjerne at alle som skal begynne på nybegynnerkurs eller fortsette som rekrutt optimist melder seg på her slik at vi vet hvor mange deltakere vi får på hver gruppe. Dette handler også om hvor mange trenere vi skal ha på hver gruppe. For de som tok nybegynnerkurset i vår inngår lån av optimist også for i høst. For andre brett og jolleseilere som trenger å låne utstyr koster det kr 500 pr semester.

Selv om man ikke er avhengig av båt for å komme seg til Hove, så er det fint hvis foreldre har tilgang på båt kan hjelpe til med å kjøre følgebåt helt i starten.

Vi er nødt til å ha minst 4 deltagere på nybegynnerkursene for å kunne starte opp et kurs.

Klikk her for å melde dere på:

 

Ta kontakt med Inge Roppen på telefon: 95 97 32 46 eller på epost: iroppen (a) hotmail.com hvis du har problemer med denne siden, eller om du har noe du lurer på.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.