Meny ASF

Jr EM – Nieuwpoort, Belgia

Kategori: Internasjonalt av den 13. August 2014

JrEM2014_3

Fem seilere fra Arendals Seilforening deltok i årets Jr. EM for Europajolle 1.-7. august i Nieuwpoort, Belgia. Disse var: Erlend Nøss Rustekaas (NOR 866), Samuel D. Selås (NOR 390), Kristian Vale (NOR 390), Laila Cecilie Vevstad (NOR 439) og Ole Weirholdt (NOR 863). I alt stilte det 9 Europajoller fra Norge, hvorav to i jenteklassen. Trener for det norske laget var Carl Hanson, og lagleder var Håkon Weierholdt. Mesterskapet gikk over 5 dager, med 10 planlagte seilaser.

Nieuwpoort er en by på kysten mot Nordsjøen, helt sør i Belgia. Det går trikkelinje fra Nederland til Frankrike gjennom byen, og tilgangen til havet går gjennom en lang kanal. På grunn av stor forskjell på flo og fjære var det strenge rutiner rundt sjøsetting av jollene, og alle brygger var flytebrygger.

Det norske laget ble samlet to dager før første seilas til feles trening og til innmåling. Familien Brodkorp inviterte på is og plommesyltetøy første kvelden. Camilla reddet kvelden ved å kjøpe 4 liter is på Restauranten til Seilforeningen.

På første trening fant seilerne ut hvorfor Belgierne ikke anbefalte sjøsetting på lavvann. Det var et bredt belte med gjørme nederst på slippen, og i tillegg til å være møkkete, var det vanskelig å få tralla igjennom beltet. Alle kom seg likevel greit ut, og seilerne fikk prøve å seile på sterke, skiftende tidevannsstrømmer. Strømkartet arrangøren delte ut vist seg å være ganske nøyaktige så seilerne fikk muligheten til å forutse strømskiftene på banen.

JrEM2014_2

JrEM2014_1

Innmålingen gikk greit for de norske seilerne. Det ble som vanlig delt ut noen anmerkninger, men det var ikke noe som ikke kunne fikses med litt maling, tape eller sparkel. Reprasjonskofferten til Jørn kom godt med.

Etter trening og innmåling var det åpningssermoni. Seilerne gikk en lang parade gjennom byen og frem til rådhuset ledet av hornmusikk. Tradisjonen sier at yngste seiler skal bære flagget, men siden Kristian allerede hadde gjort det i Horten på JnoM, var det Erlend som fikk oppdraget.

Det begynte å regne under åpningsermonien, og den ble i all hast flyttet innendødørs i rådhuset. Det var en flott sermoni, som ble kombinert med premieutdeling for Europe Masters som var ferdige med å seile.

JrEM2014_6

Det var lagt opp til to seilaser hver dag, men på grunn av usikre værprognoser valgte arrangørene å gjennomføre tre seilaser andre dagen. Det ble seilt på alle slags forhold, men det var bestandig mye bølger. Strømmskiften kom som forutsatt og preget enkelte seilaser, særlig i lite vind. Startene var utfordrene, og det var ikke uvanlig med en times prosedyrer og tilbakekallinger før seilerne kom seg avgårde. Alle arendalsseilerne opplevde gode høydepunkter under seilasene, og til slutt var det Ole som ble beste ASF-seiler med en 36. plass, og 24 som beste enkeltresultat. Samuel ble til slutt 49, med en 26. plass som beste, Erlend ble 68 med en 48. plass som beste. Kristian ble 73 med en 54. plass som beste. Laila ble til sluytt nr. 35 i jenteklassen med en 23 plass som beste enkeltresultat. Fullstendige referater og flere bilder finnes på NEK sine hjemmesider og på arrangørens hjemmeside.

JrEM2014_7

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.