Meny ASF

NM bronse til E-jollelaget

Kategori: Jolle & Brett av den 17. September 2014

Bronselaget

Under nær perfekte forhold arrangerte Tønsberg Seilforening Lag-NM for Europajolle og LagCup for Optimistjolle. Det stilte 5 lag i Europajolle, akkurat nok til at Norgesmesterskapet ble godkjent, og 14 lag i Optimistjolle. Arendal stilte med et Europajolle lag med Kristine Gustavsen, Ole Weierholt, Erlend Nøss Rustekaas og Laila Cecilie Vevstad.

Arendalslaget seilte 4 seilaser hver dag. Lørdagen begynte med at Tønsberg utklasset Arendal. I neste race begynte arendalsseilerne å snakke sammen, og Bærum sitt lag møtte motstand.
De to neste racene vant arendalsseilerne med liten margin over OAS og Vestfold seilkrets. Rutinerte Europajolle-seilere virket overrasket over å bli seilt ut og fraseilt av relativt uerfarne arendalsseilere.

Søndagen begynte som lørdagen, men med jevnere resultat. Det virket som om arendalsseilerne hadde fått troen på at de kunne greie bronsemedalje, og det ga seg utslag i seilingen. Kristine var lagkaptein og tok ansvar og styrte laget med myndighet. Det holdt ikke mot Tønsberg og Bærum, men OAS og Vestfold Seilkrets ble igjen slått etter at arendalsseilerne kjempet innbitt og aldri ga opp.

Sør'en laget

Det stilte også et Optimistlag fra Sør, med Kornelia Juul Nyland, Markus Vale og Emma Roppen fra Arendals Seilforening, Aleksander Gauslaa fra Lillesand Seilforening og Tiago Sousa fra Søgne Seilforening. Kornelia og Aleksander hadde litt erfaring fra LagCupen i 2013, mens for Tiago, Markus og Emma var dette første møte med lagseiling. Laget hadde kun en trening bak seg, så forventningene til plassering var nok ikke så store, men opplevelsen var desto større. Optimistene ble delt inn i 2 grupper, der alle seilte mot alle første dagen. Det resulterte i 2 seiere og fire tap, hvilket ga 10 plass etter 6 gjennomførte lagseilaser. Neste dag ble lagene delt inn i tre grupper basert på gårsdagens resultater. De 6 beste lagene gikk til gullfinalen og skulle kjempe om de gjeveste plassene. Sørlandslaget var i sølvfinalen der de kjempet om innbyrdes rangering fra 7 til 10. Sørlendingene tapte alle sine tre matcher søndag, og ble med det værende på 10. plassen. Men seilasene var jevne og spennende helt til siste kryss. Så søndagen bød på mye kamp og god læring for det uerfarne Sørlandslaget. Så til neste år var alle enige om at Sørlandet må stille med to lag, som kan møtes og trene mot hverandre i god tid før LagCup 2015 🙂

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.