Meny ASF

Nybegynnerkurs jolleseiling våren 2015

Kategori: Jolle & Brett, Kurs av den 28. April 2015

Seilerhytta_nybegynner

Da er det klart for et nytt nybegynnerkurs for jolleseileing i Arendals Seilforening. Kursene starter opp torsdag 7. mai, og vil holde på hver torsdag frem til sommerferien (11. juni). Lørdag 9. mai er det bassengtrening i Stintahallen kl 15.00 – 17.30.  Kursene koster 1000,- kroner pr deltaker og inkluderer leie av utstyr, samt medlemskap i Arendals Seilforening. Det blir arrangert kurs i Optimistjolle og RS Feva.

Optimistjollen er velegnet for å lære grunnleggende seilferdigheter for barn 8-12 år, og er en fin båt for å videreutvikle seg i som seiler frem til 14/15 års alderen.

RS Feva er en to-manns båt og egner seg for ungdom mellom 12-15 år som ønsker å seile sammen. Kurset er tilpasset seilere med litt eller ingen seilerfaring.

Jollekursene vil foregå ved Seilerhytta på Brattholmen fra kl 17:30 til kl ca kl 20:00. Det vil bli arrangert skyss ut fra Rådhusbrygga kl 17:20 for jolleseilerne og foreldre.

Seilere under 12 år må ha en voksen med seg på trening. Alle seilere må ha med våtdrakt, flytevest, samt tørt (varmt) skift. Seilkurset koster kr 1.000,- pr seiler. Lån av jolle og medlemskap i seilforeningen er inkludert i deltakeravgiften. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år for optimistjolle og 10 år for RS Feva. Trenerne i Arendals Seilforening har lang erfaring som seilere og har trenerutdanning fra Norges Seilforbund.

På kurset vil det bli lagt særlig vekt på følgende:

  • Lære å bli trygg i båten
  • Lære grunnleggende ord og uttrykk
  • Lære grunnleggende ferdigheter
  • Lære å rigge båt og utstyr
  • Fokus på at seiling er gøy
  • Bli kjent med de andre seilerne

Nybegynnerkursene er til tider svært populære, og det gjelder å være raskt ute for være sikker på å få plass. Førstemann til mølla gjelder. Vi er nødt til å ha minst 4 deltagere på nybegynnerkursene for å kunne starte opp et kurs. For de som tok nybegynnerkurs i jolle i fjor vil treningen i vår være på tirsdager i en egen rekruttgruppe som en fortsettelse av nybegynnerkurset.

Link til påmelding til nybegynnerkurset.

Ta kontakt med Johan Nyland på telefon: 414 44 049 eller på epost:johan.nyland(a) live.no hvis du har problemer med påmeldingen eller noe du lurer på.

Denne saken er ikke åpen for kommentarer.